Aktier

Aktier i Asien: Medvind til de asiatiske markeder

Der er plusser til de fleste ledende indeks tirsdag morgen i Asien. Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong stiger med 3,6 pct., og er kravlet op til det højeste niveau i 20 måneder, skriver Reuters.

Stigningen kommer, da investorer fra Fastlandskina køber op. Det er blandt andet teknologiaktierne, der er i høj kurs, og sektoren ligger til et plus på 4 pct. Også finanssektoren stiger 2,9 pct., skriver nyhedsbureauet.

Ifølge data fra Refinitiv og børsen i Hongkong, HKEX, købte investorer fra fastlandet for 18,9 mia. yuan svarende til 2,91 mia. dollar aktier på børsen tirsdag, og det følger efter en tilsvarende købelyst mandag, skriver Reuters.

Mens de amerikanske markeder var lukkede mandag på grund af helligdagen Martin Luther King Day, så ser investorerne hen mod en grøn tirsdag, hvor futures for de ledende amerikanske aktieindeks ligger til plusser på mellem 0,5 og 1,0 pct.

Humøret bobler, da markedet afventer den endelige godkendelse fra Senatet af den kommende finansminister - den tidligere centralbankdirektør Janet Yellen. Og dermed er der banet vej for Joe Bidens hjælpepakke for 1900 mia. dollar. Yellen ventes at sige ved høringen, at lave renter og dermed låneomkostninger betyder, at det er på tide at "handle stort", siger kilder til Bloomberg News.

Samtidig afventer markedet også, hvad der sker på Donald Trumps sidste fulde dag i embedet.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 1,3 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,6 pct.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 1,1 pct., i Taiwan er Taiex-indekset i plus med 1,5 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 2,8 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 ligger henholdsvis uændret og med et fald på 0,4 pct.

Læs også
Top job