Aktier

Aktier/åbning: GN topper og Chr. Hansen i bunden af positivt C25

Det danske aktiemarked har fået en god start på tirsdagens handel med en stigning i eliteindekset, C25, efter cirka 15 minutters handel på 0,5 pct. til 1675,61.

GN Store Nord topper i indekset med en stigning på 2,4 pct. til 478,50 kr., uden at der umiddelbart er nyt fremme om selskabet. Herefter følger mandagens højdespringer i indekset, Bavarian Nordic, med et plus på 1,6 pct. til 226,60 kr.

Der er fremgang i 18 af de 25 eliteaktier. Også i resten af Europa er tendensen positiv efter stigninger på de asiatiske markeder tirsdag morgen - og ligeledes stigende amerikanske aktiefutures.

Den positive stemning kæder Handelsbanken i en morgenkommentar sammen med, at markedet nu afventer, at Janet Yellen får den endelige godkendelse fra Senatet, så hun kan indlede sin periode som ny amerikansk finansminister.

- Investorerne spekulerer i, at Yellen ved sin høring (tirsdag, red.) vil være fortaler for større vækststimulerende tiltag i lyset af de lave renter og dermed lave låneomkostninger, skriver Handelsbanken.

Blandt de faldende aktier i C25 ligger Pandora 0,5 pct. lavere i 610,60 kr., efter at storbanken HSBC har valgt at sænke anbefalingen til "hold" fra "køb". Banken ser dog fortsat et potentiale, men kursmålet er reduceret en anelse fra 695 kr. til 680 kr.

Genmab falder desuden 1,4 pct. til 2700 fra mandagens rekordhøje lukkekurs på 2738 kr., der kom i kølvandet af, at samarbejdspartneren Janssen har fået godkendt kræftmidlet Darzalex Faspro af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Tirsdag morgen er det fremme, at Morgan Stanley har sænket anbefalingen for Genmabs amerikanske ADR-notering til "ligevægt" fra tidligere "overvægt".

Helt i bunden af C25 ligger Chr. Hansen med et fald på 1,7 pct. til 559,60 kr.

Royal Unibrew får nogle ord med på vejen af Handelsbanken, som i sit daglige "Børsnyt" vurderer, at bryggeriet går en hård tid i møde som følge af de omfattende coronarestriktioner på selskabets markeder.

- Overordnet set vurderer vi, at Royal Unibrew går en hård tid i møde. Vi vurderer, at de faktorer, der var understøttende for volumenen, prismikset og marginerne i højsæsonen i 2020 gradvist vil dø ud og i stedet ændre sig til modvind i 2021.

- Den voksende arbejdsløshed samt opbremsningen i den globale økonomi vil ligeledes være med til at presse volumenudviklingen, skriver Handelsbanken, som har en salgsanbefaling for Unibrews aktie med et kursmål på 650 kr.

Efter fald 12. dage i træk ligger Unibrews aktie imidlertid 0,2 pct. højere i 628,90 kr. umiddelbart efter markedsåbningen mandag.

Finansaktierne kan få opmærksomhed tidligt på eftermiddagen, når de amerikanske finansgiganter Goldman Sachs og Bank of America kommer med regnskab for fjerde kvartal. Danske Bank steg mandag 2,7 pct., og tirsdag er den åbnet 1,3 pct. højere i 114,35 kr.

FLSmidth har fået hævet kursmålet hos Danske Markets til 170 kr. fra 150 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News dateret mandag. Anbefalingen "sælg" gentages.

FLS-aktien ligger kort efter åbningen 0,4 pct. højere i 231,70

Læs også
Top job