Aktier

Aktier/middag: GN styrkes af konkurrenttal i opløftende marked

Et forrygende kvartalsregnskab fra konkurrenten Logitech bidrager tirsdag middag til at trække danske GN mod toppen i et i øvrigt positivt C25-indeks, hvor medicinal og medico er i velsmurt fremgang.

Omvendt belaster nedjusterede kursmål Genmab og Chr. Hansen, der dratter mod bunden i C25.

Samlet ligger indekset ved middagstid 0,8 pct. højere i 1680,54, og dermed distancerer det defensivt prægede danske eliteindeks sig fra det mere konjunkturfølsomme europæiske aktiemarked, der samlet set præsterer en fremgang på 0,1 pct. for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 Indeks.

- Vi har en dag med lidt bevægelse sektormæssigt, hvor health care klarer sig bedst ude i Europa, og når vi ser på billedet herhjemme, hvor blandt andet Novo og Lundbeck klare sig rigtig fint, noterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Han knytter ingen specifik forklaring på udviklingen, ud over at svækkelsen af dollar er stoppet.

Indekstunge Novo Nordisk ligger tirsdag middag 2,4 pct. højere i 449,95 kr., Lundbeck stiger 1,4 pct. til 231,10 kr., Bavarian løftes 4,5 pct. til 233 kr. og Novozymes vinder 3,7 pct. til 362,50 kr.

Pæn fremdrift er der i GN, som stiger 3,7 pct. til 484,50 kr.

- Konkurrenten Logitch er ude med rigtigt stærke tal - de kom vist sent i går, konstaterer Martin Munk og henviser til selskabets eksponering inden for produkter, der retter sig mod hjemmearbejdspladser.

- Og der har GN jo også en stor aktivitet, så markedet tænker, at OK - der må også være noget stort på vej fra GN, antager han.

Høreapparatkollegaen Demant stiger tirsdag middag 2,2 pct. til 238,10 kr. Men her er forklaringen ifølge aktierådgiveren, at selskabet er kommet på finanshuset Jefferies' liste over de over 15 aktier fra Kontinentaleuropa, der har et gennemsnitligt kursmål, der ligger cirka 25 pct. højere end den nuværende kurs.

I bunden af C25 falder Chr. Hansen 2,6 pct. til 554 kr. Selskabet har været på næsten ubrudt nedtur i over en uge og især torsdag i sidste uge efter et skuffende kvartalsregnskab. Tirsdag føjer Carnegie spot til skade med en nedjustering af kursmålet for aktien til 565 kr. fra 670 kr.

Tilsvarende trykkes Genmab af nedgradering af anbefalingen hos amerikanske Morgan Stanley til "ligevægt" fra "overvægt".

Sænkningen gælder både Genmabs amerikanske ADR-notering og hovednoteringen på børsen i København. Kursmålet for noteringen i København er desuden uændret 2373 kr., så nedsættelsen af anbefalingen sker efter den senere tids stigninger i aktien. Genmab-aktien satte mandag lukkekursrekord, da den endte 1,9 pct. højere i 2738 kr., men tirsdag taber den 0,7 pct. til 2718 kr.

Blandt de faldende aktier i C25 ligger Pandora 0,3 pct. lavere i 613,80 kr., efter at storbanken HSBC har valgt at sænke anbefalingen til "hold" fra "køb". Banken ser dog fortsat et potentiale, men kursmålet er reduceret en anelse fra 695 kr. til 680 kr.

Royal Unibrew får nogle ord med på vejen af Handelsbanken, som i sit daglige "Børsnyt" vurderer, at bryggeriet går en hård tid i møde som følge af de omfattende coronarestriktioner på selskabets markeder.

- Overordnet set vurderer vi, at Royal Unibrew går en hård tid i møde. Vi vurderer, at de faktorer, der var understøttende for volumenen, prismikset og marginerne i højsæsonen i 2020 gradvist vil dø ud og i stedet ændre sig til modvind i 2021.

- Den voksende arbejdsløshed samt opbremsningen i den globale økonomi vil ligeledes være med til at presse volumenudviklingen, skriver Handelsbanken, som har en salgsanbefaling for Unibrews aktie med et kursmål på 650 kr.

Efter fald 12. dage i træk ligger Unibrews aktie tirsdag middag 0,9 pct. lavere i 622,40 kr.

Finansaktierne kan få opmærksomhed tidligt på eftermiddagen, når de amerikanske finansgiganter Goldman Sachs og Bank of America kommer med regnskab for fjerde kvartal. Danske Bank stiger tirsdag 1,2 pct. til 114,20 kr.

FLSmidth har fået hævet kursmålet hos Danske Markets til 170 kr. fra 150 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News dateret mandag. Anbefalingen "sælg" gentages.

FLSmidth stiger 1,4 pct. til 234,30 kr.

Læs også
Top job