Aktier

Aktier/middag: Pres på medicinal og defensive aktier trækker ned

En rød dyne har ved middagstid lagt sig over det danske eliteindeks, C25, efter at indekset ellers startede med et lille plus fra start.

Dagen har indtil videre været præget af en god håndfuld kursmåls- og anbefalingsændringer, men for de fleste selskabers vedkommende har det ikke bidt sig fast som kursstigninger.

Det har det dog for Coloplast, efter at medicoselskabet fik løftet sin anbefaling hos Berenberg. Over Coloplast ligger dog Carlsberg, der stiger 1,6 pct. til 939,80 kr. uden umiddelbart selskabsspecifikt nyt.

Foruden fremgangen til Coloplast er der dog over en bred kam pres på medicinalaktierne ude i Europa, og det kan også smitte af på det danske C25-indeks, vurderer Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank.

- Medicinal ligger lidt tungt i Europa i dag. Ser man på Stoxx 600-indekset, ligger sektoren som en af de dårligste sammen med stabilt forbrug. Det er i større grad de cykliske aktier, der trækker for, og i Danmark er vi bare ikke specielt cykliske. Vi har nogle enkelte aktier, men de kan ikke opveje for, at det defensive element bliver presset, og så underperformer vi lidt, siger Ole Kjær Jensen.

C25 ligger ved middagstid nede med 0,7 pct. i indeks 1674,92.

Det er dog en relativt stille dag uden den store aktivitet eller nyheder, der kan præge handlen.

- Generelt er markedet lidt afventende forud for indsættelsen af Biden i USA. Samtidig er vi også lige startet op på den amerikanske regnskabssæson, hvor vi indtil videre har haft bankerne og Netflix, lyder det fra Ole Kjær Jensen.

Fra børshusene er der onsdag kommet et væld af justeringer.

Bernstein har onsdag hævet sit kursmål for Lundbeck-aktien til 235 kr. fra 220 kr. og fastholder samtidig anbefalingen "market perform". Det er dog ikke nok til at sende aktien ud af rødt territorium. Ved middagstid ligger den i et fald på 2,1 pct. i 227,60 kr.

Tyske Berenberg har hævet både anbefaling og kursmål for Coloplast. Tidligere lød anbefalingen "sælg", men den nu er den ændret til "hold". Kursmålet hæves til 870 kr. fra 860 kr.

Coloplast stiger 1,3 pct. 902,70 kr.

Berenberg har også set nærmere på Demant og hævet kursmålet til 220 kr. fra 198 kr.

Det er dog stadig en del under kursen onsdag middag på 237,30 kr., efter at aktien i løbet af formiddagen er faldet 0,9 pct.

I den anden ende af skemaet finder man Ambu, Novo og Netcompany, der alle er blevet sænket.

DNB har skåret sin anbefaling af Ambu til "hold" fra "køb", men hævet kursmålet til 262 kr. fra 222 kr.

Ambu-aktien stryger til bunds i indekset med et fald på 3,7 pct. til 253,20 kr.

Novo Nordisk må se sin anbefaling sænket til "neutral" fra "outperform" hos Credit Suisse. Aktien falder 0,8 pct. til 445,45 kr. Credit Suisses kursmål er 470 kr.

Der er dog en lille håndsrækning til Novo fra investeringsbanken Liberum, der har løftet kursmålet for Novo Nordisk til 418 kr. fra 393 kr. Anbefalingen er uændret "hold.

Netcompany har fået sænket sin anbefaling hos Danske Bank til "hold" fra "køb" ifølge Bloomberg. Samtidig løftes kursmålet en tak fra 615 kr. til 625 kr.

Det sænkede kursmål påvirker dog ikke aktien onsdag, der stiger 1 pct. til 615,50 kr.

Uden for C25 er der nyt fra realkreditkæmpen Nykredit, der opjusterer forventningerne til resultatet for 2020 og venter samtidig at indstille til udbyttebetaling.

Det skriver koncernen i en meddelelse onsdag.

For 2020 venter Nykredit nu et forretningsresultat på cirka 6,5 mia. kr. mod tidligere 6,1-6,3 mia. kr., mens resultatet før skat ventes at lande på cirka 6,8 mia. kr. mod tidligere 6,2-6,4 mia. kr.

Samtidig venter koncernen at indstille til, at der udbetales udbytte svarende til 40 pct. af resultatet for 2020 efter skat.

Læs også
Top job