Aktier

Europa/middag: Danske medicinalaktier til bunds i ellers grønt marked

Der er grøn bølge på de europæiske aktiemarkeder, der i stor stil følger i hælene på fremgangen i de amerikanske futures. Det sker efter en overbevisende start på den amerikanske regnskabssæson, hvor en række storbanker samt Netflix har vist solide takter.

Samtidig er der et udpræget håb om, at der kan være endnu en amerikanske hjælpepakke på vej, efter at den kommende amerikanske finansminister, Janet Yellen, tirsdag var til høring i Senatet. Her opfordrede hun blandt andet Kongressen til at "act big".

Det sender det paneuropæiske Stoxx 600 frem med 0,4 pct., det tyske Dax-indeks går frem med 0,7 pct., og det franske CAC 40 stiger 0,6 pct. Det britiske FTSE-100 ligger til en lille stigning på 0,1 pct.

På sektorniveau er det derfor i høj grad de cykliske aktier, der trækker læsset, mens de defensive sektorer - herunder medicinal - falder tilbage. Det ses blandt andet på danske Ambu, der ryger til bunds i Stoxx 600 med et fald på 3,8 pct.

I den anden ende er der stor fremgang til det britiske uddannelsesselskab Pearson, der stiger 7,1 pct., efter at selskabet har leveret en bedre end ventet organisk salgsvækst i fjerde kvartal, der er hjulpet af online læringskurser.

Den underliggende salgsvækst blev på 4 pct. i fjerde kvartal med en vækst på 30 pct. i salget i Global Online Learning, mens North American Courseware viste et fald på 8 pct.

Der er også nyt fra luftfartsbranchen, hvor International Consolidated Airlines (IAG), som er ejeren bag flyselskaberne British Airways og Iberia, køber det spanske Air Europa i en handel til en værdi på 500 mio. euro svarende til omkring 3,7 mia. kr.

Prisen for overtagelsen er dermed blevet halveret i forhold til en tidligere aftale fra november 2019, hvor købsprisen for Air Europa lød på det dobbelte beløb.

IAG dykker 0,3 pct. til 159,10 pence på børsen i London.

Læs også
Top job