Aktier

Europa/middag: Lettere trykket stemning med Ambu klædt i grønt

Der er fald til de ledende aktieindeks i Europa onsdag middag, hvor humøret er presset. Eksempelvis falder det tyske Dax-indeks med omkring 1 pct., mens det brede europæiske indeks, Stoxx 600, ligger til et minus på 0,8 pct. onsdag middag.

- Markederne ligger lidt blandet i dag på trods af positive regnskaber fra USA. Det er bekymringer om udrulning af vacciner og produktionskapaciteten, siger Sebastian Galy, der er makrostrateg i Nordea, til Reuters.

Samtidig venter investorerne på de afsluttende bemærkninger fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, efter Federal Reserve todages rentemøde, der slutter onsdag aften dansk tid.

Op til da er danske Ambu i hopla med et plus på 12,8 pct., efter et mere end godkendt regnskab for det skæve første kvartal, og det er nok til en plads i top tre i Stoxx 600.

Det danske selskab er overgået af de franske butikscenterejere som Unibail-Rodamco-Westfield og Klepierre, der stiger henholdsvis 14,8 og 18,3 pct. De markante hop kommer efter kommentarer fra franske regeringskilder, der har løsnet udsigterne for en tredje national nedlukning i forbindelse med coronapandemien, skriver Reuters.

Modsat er glansen gået af det britiske guld- og sølvmineselskab Fresnillo, der falder 9,2 pct. efter en skuffende prognose for 2021. Samlet ventes produktionen i år at ligge 10 pct. under analytikernes forventninger, og det er det, der presser aktien til bunds i onsdagens handel, påpeger finanshuset RBC i en note ifølge Bloomberg News.

Med i bunden ligger også danske Pandora, der falder med 8,7 pct. Samlet er der fem danske aktier blandt de 12 mest faldende aktier onsdag middag i Stoxx 600.

Læs også
Top job