Aktier

Onsdagens aktier: Rygter pressede grønne darlings - Ambu i top

Ambu var helt oppe og ringe onsdag efter regnskabstal fra morgenstunden. Investorerne trådte for alvor ind på banen og sendte aktien op med en tocifret kursstigning.

Samlet set var stemningen ellers trykket, og eliteindekset faldt med 2,4 pct. til 1628,07 onsdag, hvor blot fire C25-aktier endte i plus.

- Der har været en dag med "risk off" og med nervøsitet i markedet. Rygterne vil vide, at udenlandske hedgefonde er blevet udfordret på nogle positioner. Vi kan se, at det er udlandet, der sælger i dag - og der er ikke nogen til at samle op, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

De ledende indeks i Europa faldt ved dansk lukketid med op til 1,9 pct.

INGEN OVER ELLER VED SIDEN AF AMBU

Ambus regnskab for første kvartal landede langt bedre end ventet, og selskabet fastholder sine forventninger til 2020/21. Ambu steg 23,6 pct. til 301,00 kr. onsdag, hvilket er rekord for aktien.

- Ambu er sammen med ISS de mest shortede danske aktier. Og ISS outperfomer også markedet i dag. Hvor meget Ambu stiger på den ene eller den anden historie er svært at sige, vurderer Mads Zink.

ISS endte uændret i forhold til tirsdag i 102,30 kr.

GRØNNE PROFILER I STORT FALD

Helt i bunden af eliteindekset endte Vestas med et fald på 5,6 pct. til 1326,50 kr., Ørsted faldt med 4,3 pct. til 1160 kr., og Rockwool mistede 4,6 pct. på kursen til 2366 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

- Vi kan se, at nogle af de aktier, der sælges i dag af de udenlandske hedgefonde er dem med grøn profil - sidste års darlings, som i stor stil blev købt af udenlandske investorer. Og det er dem, der ryger i dag, da der lukkes positioner, siger Mads Zink.

Også A.P. Møller-Mærsk faldt - B-aktien med 4,6 pct. til 12.600 kr., og Pandora faldt med 4,8 pct. til 590,40 kr.

HÆVET ANBEFALING TIL DFDS EFTER OPKØB

Tirsdag annoncerede DFDS, at selskabet havde indgået en aftale om at købe kølelogistikselskabet HSF Logistics Group for 2,2 mia. kr. på gældfri basis.

Både anbefalingen og kursmålet for DFDS-aktien fik onsdag et nøk opad af finanshuset ABG Sundal Collier.

Anbefalingen blev hævet til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev løftet til 310 kr. fra 280 kr.

Også Nordea kom på banen med et hævet kursmål til 350 kr. til 300 kr. Onsdag steg DFDS-aktien med 0,7 pct. til 267 kr.

Tilbage i eliteindekset faldt Tryg med 2,2 pct. til 193,60 kr. svarende til 4,30 kr. Aktien blev onsdag handlet eksklusive udbytte på 1,75 kr. per aktie.

Læs også
Top job