Aktier

Asiens aktier: Tokyo trækker ned i nervøst marked

Farven er blevet højrød efter frokostpausen på asiatiske aktiemarkeder, hvor de sidste ellers positive markeder er vendt rundt til kursfald af varierende dybde. Mange investorer ser mod udviklingen i USA, hvor store hedgefonde er i bekneb efter koordinerede angreb mod short-positioner fra andre investorer.

Det har forårsaget bølgegang i aktiemarkederne og sendt nerverne uden på skjorten.

- Vi ser helt bestemt nervøsiteten. Asien virker ikke overbevisende. Der er en knock-on-effekt af, hvad der sker målrettet mod hedgefonde, og det kan have konsekvenser, siger chefstrateg Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne til Reuters.

De amerikanske futures peger på kursfald på 1,1-1,6 pct. fredag, når aktiemarkedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo er investorerne vendte rundt efter en ellers positiv start på dagen. Stigninger i teknologisektoren efter optimistiske regnskaber bliver overskygget af investorernes hang til gevinsthjemtagning og genbalancering i slutningen af måneden.

- Det ser ud til, at pensionskasser reducerer deres positioner, da de ændrer deres fordeling i slutningen af måneden, lyder det fra en mægler ifølge Reuters.

Nikkei 225-indeks falder 1,7 pct., og det bredere Topix-indeks viger samtidig 1,3 pct.

De kinesiske markeder har også foretagt en U-vending. Shanghai Composite viger 0,3 pct., og CSI 300 ligger med et minus på 035 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks har sideløbende fået en gevinst på 0,4 pct. drejet 180 grader rundt til et tab i samme størrelsesorden.

På de øvrige børser lukker Taiwans Taiex-indeks med et drop på 1,4 pct., Singapores Strait Times-indeks handles 0,3 pct. lavere, og Kospi-indekset i Seoul dykker 3,4 pct.

Australiens ASX-indeks lukker fredag med et minus på 0,6 pct.

Læs også
Top job