Aktier

Europa/lukning: Ericsson mod strømmen i nedtursmarked

De europæiske aktiemarkeder sluttede den værste uge siden oktober i rødt efter fortsatte corona- og vaccinebekymringer.

Aktiemarkederne var blandt andet presset af den langsommere end ventede udrulning af coronavaccineprogrammerne.

Fredag eftermiddag kom der flere skuffelser, idet effektiviteten i covid-19-vaccinen fra Johnson & Johnson var lavere end ventet.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks tabte 1,6 pct., mens Dax-indekset faldt med 1,7 pct. Ftse-indekset lukkede med et fald på 1,8 pct.

- Vi udsætter genopretningshistorien en smule på grund af de forskellige nedlukningsforanstaltninger, hvilket udfordrer den europæiske vækst, siger Joseph Little, chefstrateg i HSBC, til Reuters.

Svenske Ericsson, der er fokuseret på telenetværk som blandt andet 5G, havde en god dag med en stigning på 7,6 pct., og det gav selskabet pladsen som den mest stigende aktie i Stoxx 600 fredag.

Regnskabet for fjerde kvartal var en del bedre end ventet med et tocifret milliardoverskud målt på driftsindtjeningen.

Hennes & Mauritz dykkede med 5 pct., efter at selskabet i forbindelse med fredagens årsregnskab for 2019/20 advarede om, at det som følge af nedlukninger på mange af selskabets markeder kan blive svært at tjene penge i første kvartal.

Fredagen var hård ved en række af de selskaber, der har været mest shortet, efter stigningerne tidligere på ugen. Varta dykkede med 18,8 pct. og CD Projekt faldt med 16,4 pct.

Læs også
Top job