Aktier

Aktier/middag: Bavarian og Pandora i yderpositioner i positivt indeks

Fornyet opmærksomhed mod Bavarian Nordics bud på en coronavaccine trækker mandag aktien til tops i det danske aktiemarked målt på eliteindekset C25, mens en stejl stigning i sølvpriserne presser smykkeselskabet Pandora i bund.

De to selskaber ligger mandag middag i yderpositionerne i C25-indekset, der - lige som de øvrige europæiske markeder - har indledt ugen i positive takter efter nogle ret vilde handelsdage i sidste uge. Det toneangivende danske indeks ligger mandag middag i 1635,71 efter en stigning på 1,5 pct.

- Lige nu sunder markedet sig efter de udsving, vi så i sidste uge, og vi går ind i en uge med mange regnskaber, og de begynder at tage fokus, kommenterer chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

- Markedet er mere stabilt nu, og der er positive fortegn. Den der "risk-of" stemning, vi så i sidste uge, den er forsvundet en smule, og investorerne tør samle nogle af de aktier op, som efter nogles opfattelse måske faldt for meget. Ikke fordi, der er sket noget voldsomt over weekenden. Men bare det, at der ikke er sket noget, giver noget stabilitet, vurderer Mads Zink.

Dagbladet Børsen anfører i en artikel mandag, at andre medicinalvirksomheders vanskeligheder med at skabe en effektiv coronavaccine kan bane vejen for danske Bavarian Nordics potentielle vaccine. Og det er ifølge Mads Zink den væsentligste årsag til, at biotekaktien mandag middag stiger 5,4 pct. til 231,60 kr.

- Det er den artikel, der spiller ind. Jeg har ikke set så meget andet, konstaterer Mads Zink.

Mærsk-aktierne er med i toppen med et plus til B-aktien på 3,6 pct. til 13.180 kr.

- Det er en af de aktier, der fik nogle klø i sidste uge, og nogle af dem, der stiger mest i dag, det er dem der var mest udsatte i sidste uge. Der lå en del salgsinteresse i sidste uge, som ikke ligger der her til morgen, siger Mads Zink.

Derudover har Jyske Bank hævet kursmålet for aktien til 11.500 kr. fra 11.000 kr.

I bunden af C25 falder Pandora 0,7 pct. til 589 kr.

- Det er sølvprisen, som er steget med over 15 pct. siden torsdag. Og fordi Pandora er verdens største aftager af sølv inden for smykkeindustrien, så påvirker det selvfølgelig aktien, påpeger Mads Zink.

Dagens øvrige selskabsspecifikke nyheder berører blandt andet medicinalselskabet Novo Nordisk, som synes på vej mod en markedsføringsgodkendelse af væksthormonet Sogroya i Europa, efter at de europæiske sundhedsmyndigheder, EMA, har anbefalet at godkende midlet. Aktien i i den indekstunge medicinalkæmpe stiger 1,6 pct, til 462,20 kr.

Genmabs schweiziske partner, Novartis, har også fået en positiv tilbagemelding fra EMA. Den vedrører den subkutane udgave af Genmab-midlet Ofatumumab til behandling af visse udgaver af sklerose. Aktien stiger 1,9 pct. til 2496 kr.

Ambu var blandt de mest ombejlede aktier i sidste uge, men faldt i fredagens marked med 7,1 pct. Det kom efter onsdagens opløftende regnskab og kursridt på 23,6 pct. Mandag middag stiger Ambu 4,4 pct til 303,30 kr.

Ændringer af kursmål fra analytikerne spiller også ind på dagens aktiemarked.

Deutsche Bank har mandag morgen sænket sit kursmål for Ørsted til 1100 kr. fra 1150 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News. Energiaktien stiger 1,3 pct. til 1182 kr.

Franske Exane har hævet sit kursmål for Vestas til 810 kr. fra 640 kr., men vindmølleaktien siver mandag middag 0,3 pct. til 1330,50 kr.

Danske Bank har sænket sit kursmål til 121 kr. fra 135 kr. for NNIT, men aktien stiger mandag middag 3,8 pct. til 110 kr. Fredag faldt NNIT-aktien med 3,3 pct. til 106 kr. efter selskabets regnskab for 2020. Regnskabet fra it-selskabet viste som ventet tilbagegang i både omsætning og resultat.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.