Aktier

Aktier/åbning: Revanche til flere C25'ere for onsdags fald

GN er eneste C25-medlem på regnskabsplakaten torsdag, og høreapparat- og headsetproducenten melder om høje vækstudsigter for begge forretningsben. Alligevel presses aktien til bunds i C25.

Uden for C25 har Alm. Brand, Solar og Spar Nord har leveret regnskabsnyt inden markedets åbning.

Onsdag bød på hele seks regnskaber fra C25-selskaber, og mange blev straffet for svage prognoser og flere af dem fortsætter i fokus torsdag.

Eliteindekset, der sluttede med et fald på 1,7 pct. onsdag, stiger 0,89 pct. efter godt et kvarters handel til indeks 1645,53.

GN har aflagt årsregnskab torsdag morgen, og her er opmærksomheden primært på prognoserne for det nye regnskabsår.

Investorerne takserer regnskabet til en bundplacering i C25 med et fald på 3 pct. til 495 kr.

Selskabet sigter efter en organisk vækst på mere end 25 pct. i GN Hearing, hvor driftsmarginen (EBITA) samtidig ventes at ramme mere end 16 pct. Her ventede analytikerne en vækst på 28,2 pct. og en margin på 17,9 pct.

For GN Audio er forventningen en organisk vækst på mere end 20 pct. samt en EBITA-margin på mere end 21 pct. Her ventede analytikerne en vækst på 14,6 pct. og en margin på 21,5 pct.

A.P. Møller - Mærsk var onsdag i ilden med sin regnskabspræsentation for 2020, hvor investorerne sendte B-aktien ned med 6,8 pct. til 12.495 kr., efter at EBITDA-prognosen skuffede i forhold til nogle analytikeres forventninger. Torsdag tager aktien lidt revanche, da B-aktien stiger 1,8 pct. til 12.725.

I kølvandet af regnskabet har finanshusene ABG og Jefferies sænket kursmål for aktien til henholdsvis 14.600 kr. og 16.000 kr. fra tidligere 15.600 kr. og 17.500 kr. Begge finanshuset har anbefalingen "køb”. SEB har sænket kursmålet til 14.000 kr. fra 17.000 kr.

Vestas tabte 3,9 pct. onsdag, men stiger 0,6 pct. til 1236 kr. Vindmølleproducentens kursmål er efterfølgende sænket til 1260 kr. fra 1420 kr. hos finanshuset ABG Sundal Collier.

Jyske Bank har derimod løftet sin anbefaling for Vestas-aktien til "hold" fra "sælg" med et kursmål på 1250 kr.

Simcorp modtog onsdag med et fald på 6,9 pct. Torsdag stiger aktien 2,2 pct. 832,50 kr. trods svag prognose.

I kølvandet dette har ABG skåret sit kursmål til 730 kr. fra 775 kr. med en gentagelse af den negative anbefaling "sælg".

Rockwool og FLSmidth var også regnskabsaktuelle onsdag, hvor det begge steder også var prognoserne for det nye regnskabsår, der haltede.

Rockwool tabte 4,7 pct. onsdag, men stiger 3,4 pct. til 2182 kr. Mens FLSmidth lukkede 5,5 pct. lavere onsdag. Torsdag falder aktien 0,5 pct. til 219,30 kr.

Genmab har sammen med sin partner Seagen søgt de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), om markedsføringsgodkendelse i USA af Tisotumab Vedotin til behandling af tilbagevendende metastatisk livmoderhalskræft hos patienter med sygdomsprogression under eller efter kemobehandling.

Genmab stiger 1 pct. til 2515 kr. efter et fald onsdag på 1,1 pct.

Sourcing- og servicevirksomheden Solar opnåede i 2020 et driftsresultat, der oversteg selskabets egne forventninger.

Solar-aktien falder 1,3 pct. til 436 kr.

Overskuddet efter skat for de fortsættende aktiviteter i Alm. Brand, hvor bankforretningen er pillet ud, blev på 164 mio. kr. i fjerde kvartal sidste år mod 53 mio. kr. året før. Tager man de ophørende aktiviteter med ind i regnestykket lander bundlinjen på 65 mio. kr. i kvartalet mod 28 mio. kr. året før.

Alm. Brand stiger 0,3 pct. til 73,20 kr.

Nordjyske Spar Nord fik fald i indtjeningen i 2020, idet den nordjyske bank var ramt af en stor stigning i nedskrivningerne samt højere lønudgifter til personalet.

Aktien falder 2,1 pct. til 60,10 kr.

Basisindtjeningen før nedskrivninger faldt med 7 pct. til 1,23 mia. kr., hvilket blandt andet skyldes en stigning på 6 pct. i personaleomkostningerne.

Nedskrivninger på udlån er steget til 309 mio. kr. fra 22 mio. kr., hvilket også kan aflæses i resultatet efter skat, der er faldet med 30 pct. til 737 mio. kr.

Den norske energikæmpe Equinor Energy har benyttet sig af muligheden for at forlænge en borekontrakt med Mærsk Drilling.

Forlængelsen har en værdi af 29,5 mio. dollar, hvilket svarer til 180,91 mio. kr.

Drilling-aktien stiger 1,4 pct. til 206 kr.

North Media forbedrede driften, selv om omsætningen ikke løftede sig i pandemiåret 2020, og både toplinjen og driftsoverskud kom ind som koncernen senest havde meldt ud.

North Media-aktien stiger 1,9 pct. til 95,60 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.