Aktier

USA/lukning: Fed holdt fast og aktierne gled - stigninger torsdag

De amerikanske aktier faldt let onsdag, efter de ellers det meste af dagen havde flirtet med rekordniveauer.

Torsdag morgen er der til gengæld positive udsigter, efter at den amerikanske præsident, Joe Biden, sent onsdag afslørede planer om endnu en stimuluspakke på 1800 mia. dollar i en tale til Kongressen.

De tre store indeksfutures indikerer stigninger på 0,3-0,9 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

Onsdag var markedet marginalt i plus, inden onsdagens rentemelding fra USA's centralbank, Federal Reserve (Fed), og aktierne fik et ekstra lille løft af, at banken gik i en lang buge uden om mulige pengepolitiske stramninger, inden markedet til sidst alligevel satte sig.

Det var først og fremmest de cykliske sektorer med energi helt i front, som klarede sig godt, mens it-aktierne haltede, da både Microsoft og Texas Instruments blev straffet for deres kvartalstal.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,1 pct. Nasdaq tabte samtidig 0,3 pct., mens Dow Jones satte sig 0,5 pct.

RO PÅ BAGSMÆKKEN

Fed fastholdt som ventet sin nulrente og opretholdt sit program for opkøb af obligationer på 120 mia. dollar, og selv om bankens chefer noterede sig en styrkelse af økonomien og beskæftigelsen samt tiltagende, men forbigående, inflationspres, så gjorde formand Jerome Powell sit for at holde pengepolitiske stramninger ud i strakt arm.

- Det er ikke tidspunktet til at have en dialog om tapering, sagde Jerome Powell på det efterfølgende pressemøde onsdag.

Fokus hos investorerne er netop på, hvornår en nedtrapning af obligationskøbene vil begynde, for den type stramning, har Fed tidligere meldt ud, vil komme før, der vil ske renteforhøjelser. Udfordringen er blot, at markedet historisk har oplevet et såkaldt "taper tantrum" med store kursfald, så snart Federal Reserve er begyndt bare at tale om det.

- Ingen nyheder er gode nyheder for markedets vedkommende, fordi det betyder, at Fed fortsat vil være lempelige i den nære fremtid. Det er Guldlok-Fed. Det er præcis det, markederne håber på, kommenterer Ellen Hazen, porteføljeforvalter hos F.L. Putnam Wealth Management, over for Bloomberg News.

ALPHABET I VEJRET

I S&P 500-indekset klarede energiaktierne sig bedst med en stigning på 3,4 pct., da oliepriserne steg 1,4 pct.

Kommunikationsservice havde det også fint med et plus på 1,2 pct., da aktien i Alphabet blev belønnet efter sine kvartalstal med et plus på 3,2 pct.

Google-ejeren knuste markedets forventninger og smadrede samtidig sin egen salgsrekord. Koncernen oplevede i sit første kvartal en stigning i omsætningen efter trafikkøb på 40 pct. til 45,60 mia. dollar mod ventede 42,61 mia. dollar.

Efter lukning onsdag kommer Facebook med sine tal. Aktien steg 1,2 pct.

I den anden ende fandt man it-aktierne, der mistede 1,0 pct., da Microsoft og Texas Instruments skuffede med deres udvikling for første kvartal.

Microsoft trak mest ned af alle med et fald på 2,8 pct. Koncernen oplevede ellers i perioden en stigning i omsætningen på 19 pct. til 41,71 mia. dollar mod ventede 41,05 mia. dollar. Salget var dog under de højeste estimater, toppen var i 41,89 mia. dollar, og derfor satte aktien sig.

Texas Instruments havde det endnu værre med et minus på 4,4 pct. Her var det forventningerne til andet kvartal, selv om de faktisk lå inden for konsensus, der vurderedes som til den svage side.

Senere onsdag aften er det Apples tur til at lægge sine tal frem. Det varmede investorerne op til med et fald på 0,6 pct. til æbleaktien.

PRESSET AF FDA-KRAV

Biotekselskabet Amgen trak også kraftigt ned med et minus på 7,2 pct. Her var bundlinjen ringere end ventet i første kvartal, men nok så slemt var det, at koncernen af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, er blevet pålagt yderligere studier af Lumakras, et muligt middel til behandling af ikke-småcellet lungecancer.

Visa kom også med tal tirsdag aften, og her steg aktien med 1,5 pct., da koncernen nu ser "begyndelsen på enden" af pandemiens effekt på forbruget.

Flyproducenten Boeings aktie pegede den anden vej med et minus på 2,9 pct., da investorerne bed mærke i et højt pengeforbrug i første kvartal med en negativ pengestrøm på 3,68 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.