Aktier

Asiens aktier: Stigninger på baggrund af stor optimisme inden jobrapport

De asiatiske aktier er på vej mod et plus for ugen, og fredag giver stigende råvarepriser og stærke eksportdata fra Kina yderligere indikationer om, at et markant økonomisk opsving er undervejs.

Markedsdeltagerne er dog alligevel tilbageholdende op til den vigtige amerikanske jobrapport, der fremlægges fredag eftermiddag.

- Råvarer er hovedtemaet, og finansmarkederne er stærkt positive op til jobrapporten. Gør klar til jobskabelsen - den kan være enorm, skriver cheføkonom Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne i et notat ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks over aktier i Asien og Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,6 pct., mens de amerikanske indeksfutures indikerer kursstigninger på 0,1-0,3 pct., når markedet i New York åbner senere fredag.

I Japan er tidlige kursfald vendt til stigninger, da investorer samler billige teknologiaktier op, men bekymringer om det langsomme opsving på grund af forøgelsen af covid-19-foranstaltninger begrænser gevinsterne.

Nikkei 225 stiger 0,1 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,3 pct.

På det kinesiske fastland er investorerne ligeledes optimistiske. Shanghai Composite stiger 0,4 pct., og CSI 300 ligger med en gevinst på 0,2 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks øger samtidig 0,5 pct.

På de øvrige børser ligger Kospi-indekset i Seoul med en gevinst på 0,8 pct., Taiwans Taiex-indeks øger 1,2 pct., og Singapores Strait Times-indeks samtidig stiger 0,7 pct.

Australiens ASX-indeks ligger med et plus på 0,3 pct.kort før lukketid

Læs også
Top job