Aktier

Europa/middag: Adidas topper grønt marked trukket af Tyskland

De europæiske aktier er de fleste steder malet med grønt i fredagens handel, hvor stærke data fra den tyske økonomi er med til at trække op.

Den tyske eksport voksede i marts med 1,2 pct. sammenlignet med februar - mere end dobbelt så meget, som økonomerne havde ventet.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der således ventet en fremgang på 0,5 pct. Samtidig viste også industriproduktionen sig lidt bedre end ventet.

- Det kommer til at blive et par exceptionelt stærke kvartaler, der kommer, og det gør det meget usandsynligt, at markedet vil lide stort over de næste seks måneder, siger Andrea Cicione, der er chefstrateg hos TS Lombard, til nyhedsbureauet Reuters.

- Men i det øjeblik, væksten begynder at falde, som den naturligvis vil, og det vil formentlig blive samtidig med, at Federal Reserve begynder at fjerne likviditet, bliver markederne mere sårbare, fortsætter han.

Det tyske DAX-indeks stiger fredag med 1,2 pct. - noget mere end fremgangen på 0,2 pct. til det franske CAC 40. Det britiske FTSE 100-indeks stiger samtidig 0,7 pct., og det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks løftes med 0,6 pct.

Blandt enkeltaktierne er der også tysk i toppen, hvor tøj- og skoproducenten Adidas tager sin største stigning siden november efter stærke regnskabstal for første kvartal.

Driftsoverskuddet blev i første kvartal 704 mio. euro mod ventet 579,7 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Det blev hentet på baggrund af en omsætning på 5,27 mia. euro mod ventet 5,03 mia. euro blandt analytikerne, og for hele året løfter Adidas også sine forventninger til omsætningen, så der nu ses en salgsvækst på mellem 15 og 20 pct.

Aktien stiger med 7,8 pct. til 279,10 euro.

Læs også
Top job