Aktier

Europa/lukning: Adidas toppede grønt marked trukket af tyske data

De europæiske aktier var malet i grønt i fredagens handel, hvor stærke data fra den tyske økonomi trak pænt op.

Den tyske eksport voksede i marts med 1,2 pct. sammenlignet med februar - mere end dobbelt så meget, som økonomerne havde ventet.

Konsensus var således en fremgang på 0,5 pct., viste estimater indsamlet af Bloomberg News.

- Det kommer til at blive et par exceptionelt stærke kvartaler, der kommer, og det gør det meget usandsynligt, at markedet vil lide stort over de næste seks måneder, siger Andrea Cicione, der er chefstrateg hos TS Lombard, til nyhedsbureauet Reuters.

Det tyske DAX-indeks steg fredag med 1,2 pct. - noget mere end fremgangen på 0,3 pct. til det franske CAC 40.

Det britiske FTSE 100-indeks steg samtidig med 0,7 pct., og det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks blev løftet med 0,8 pct.

Blandt enkeltaktierne var der også tysk i toppen, hvor tøj- og skoproducenten Adidas tog sin største stigning siden november efter stærke regnskabstal for første kvartal.

Driftsoverskuddet blev i kvartalet 704 mio. euro mod ventet 579,7 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev hentet på baggrund af en omsætning på 5,27 mia. euro mod ventet 5,03 mia. euro blandt analytikerne, og for hele året løftede Adidas også sine forventninger til omsætningen, så der nu ses en salgsvækst på mellem 15 og 20 pct.

Aktien steg med 8,7 pct. til 281,20 euro.

Læs også
Top job