Beretninger

Markedsrapport: Microsoft blev pelset, mens Brexit tyngede stemningen

I et marked tynget af Brexit-tvivl og manglende rente-afklaring, fik Microfost stryg for sit købstilbud på LinkedIn. Guldet og Smith & Wessen var en af de få vindere.

Artiklens øverste billede
LinkedIn og dets adm. direktør Jeff Weiner vandt mandag, da Microsoft bød milliarder for den professionelle sociale tjeneste. Microsoft blev straffet for en høj pris. Foto: AP/Marcio Jose Sanchez

En af verdens største teknologivirksomheder blev prügelknabe på børsen mandag, da den annoncerede en handel, der tilsyneladende ikke er verdens bedste idé.

I hvert fald ikke i et marked, der ser halvtomme glas over hele buffetbordet.

Microsoft vil bruge over 170 mia. kr. på at købe den professionelle sociale tjeneste LinkedIn, og derfor fik Microsoft klippet 2,5 pct. af sin kursværdi, mens LinkedIn steg intet mindre end 47 pct.

»De betaler fuld pris, men de betaler ikke en uhørt pris. Det er satsningen værd,« mente ellers analytiker Brad Reback fra finanshuset Stiel Nicolaus over for finansavisen Wall Street Journal.

De tørre tæsk til Microsoft hang formentlig sammen med, at markedet generelt ikke kan se de gode nyheder for bare Brexit.

For det første er de usikre på, hvad briterne gør den 23. juni ved EU-afstemningen. Og usikkerhed trækker kurser ned. Den går også temmeligt hårdt ud over det britiske pund, der over for andre valutaer svækkes for hver dag, der går - over for den danske krone på mindre end en måned er faldet fra 9,80 til 9,35 kr.

For det andet er der i løbet af ugen møder i flere centralbanker – først og fremmest den amerikanske på onsdag.

Microsofts bud på LinkedIn for 26,2 mia. dollars gav masser af tumult og tæsk til Microfost. Foto: AP/Richard Drew

Samlet faldt det toneangivende S&P-500 indeks med 0,8 pct. til 2.079,14, det laveste i tre uger.

»Folk prøver inden onsdag at få en fornemmelse af den reelle mulighed for en renteforhøjelse i juli,« siger Matt Maley, aktiestrateg hos Miller Tabak & Co. i New York til nyhedsbureauet Bloomberg.

Den amerikanske centralbank Fed mødes i denne uge og forventes onsdag at komme med en melding om økonomien og pengepolitikken, og selv om ingen forventer nogen renteændringer, vil retorikken blive endevendt.

Senere på ugen er der centralbankmøder i både Japan og Storbritannien.

Stemningen på markedet blev ikke bedre af terrorangrebet i USA, som paradoksalt nok gav medvind til våbenaktier som Smith & Wesson.

Omvendt faldt sikkerhedskoncernen G4S PLC i London med 5 pct., fordi terroristen i USA var ansat som sikkerhedsvagt i selskabet.

Politiet i Orlando efterforsker steder, som manden bag Orlando-skyderiet menes at have forbindelse til. Han var ansat som sikkerhedsvagt i G4S, og det har kostet selskabet dyrt i aktiekurs. Foto: AP/South Florida Sun-Sentinel

Nøgletal for den kinesiske økonomi sendte i første omgang et signal om relativ stabilitet i forhold til det forventede – men tal for de private investeringer i Kina bekymrede.

De amerikanske aktiefald var en fortsættelse af udviklingen i Europa, hvor det toneangivende brede europæiske indeks Stoxx 600 faldt med 1,6 pct. I Danmark faldt C20 Cap-indekset med 1,4 pct. til 995,10.

En af de sikre vindere i mandagens marked var guldet. En del investorer finder øjensynlig situationen lige spændende nok, så de søger mod sikkerhav, og det fik mandag guldet til at stige til 1.286,50 dollar mandag aften dansk tid – der har prisen ikke været siden begyndelsen af maj.

Eftersom der endnu er 10 dage til den britiske afstemning spår flere analytikere, at guldet godt kan stige endnu mere i de kommende dage.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.