Obligationer

Obligationer/åbning: Renten stiger forud for Fed-referat

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir stiger med 2 basispoint til minus 0,33 pct. i den tidlige handel onsdag, hvor investorerne tager hul på tredje kvartal.

Kvartalet skydes i gang med en række retningsgivende nøgletal, men dagens helt store samtaleemne bliver formentlig aftenens referat fra det seneste møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor markedsdeltagerne vil holde et vågent øje med detaljerne.

- I dag vil vi nærstudere referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske forbundsbank, Fed. Vi vil lede efter nye hints omkring Fed-direktørernes syn på rentekurvekontrol. Derudover vil der også være stort fokus på ISM-indekset for industrien i juni, vurderer makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Onsdag morgen har handlerne fået friske tal fra Kina og Japan.

De viste, at aktiviteten i den kinesiske fremstillingssektor fortsat er tiltagende. Det fremgår af den private PMI-måling fra Caixin. Målingen viser et indeks for fremstillingen på 51,2 i juni mod 50,7 i maj.

Målingen er dermed en positiv overraskelse for økonomerne, der havde estimeret et PMI-indeks på 50,5.

Knap så positive var nyhederne fra Japan, hvor den private aflæsning af aktiviteten i den japanske fremstillingssektor, der udarbejdes af Markit Economics og Jibun Bank, bekræfter den ringe udvikling i den japanske økonomi, selv om aflæsningen ikke er helt så ringe som de præliminære data havde givet udtryk for.

Den endelige opgørelse af det japanske PMI-indeks for fremstilling i juni viser en endelig aflæsning på 40,1 mod 37,8 ved den præliminære aflæsning.

Tyskland offentliggør onsdag blandt andet endelige PMI-tal for industrien i juni, mens der fra USA senere på dagen også lander endelige PMI-tal for industrien. Derudover offentliggøres blandt andet ADP-jobrapporten for juni samt ISM-indekset for juni.

Ifølge Bloomberg News ventes der blandt økonomerne et indeks på 49,7 mod tidligere 43,1.

- Ryger ISM-indekset tilbage over 50, kan det presse renterne forsigtigt op og løfte humøret på finansmarkederne, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Læs også
Top job