Obligationer

Obligationer/åbning: Uændret rente i afventende marked

Der er som ventet ikke meget spræl på det danske obligationsmarked torsdag morgen, hvor handlerne foretrækker at blive siddende på hænderne, frem til at den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fremlægges.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner uændret i forhold til onsdag med en rente på minus 0,26 pct.

Der er masser af økonomiske indikationer at tage hensyn til i dagens løb.

Fra den hjemlige scene kommer Danmarks Nationalbank med den månedlige opgørelse over valutareserven ved handelsdagens afslutning.

Inden da er der arbejdsløshed og producentpriser fra eurozonen og handelsbalance fra USA, men det er arbejdsmarkedsrapporten fra de amerikanske myndigheder, der tager prisen som dagens - og ugens - vigtigste.

- Al opmærksomhed er i dag på det amerikanske arbejdsmarked med den officielle arbejdsmarkedsrapport samt Initial Jobless Claims (nytilmeldte ledige, red.). Ryger Initial Jobless Claims under 1 mio., og er jobvæksten på mere end 3 mio. i juni, kan det give solide aktiekursstigninger og dermed stigende rente, vurderer seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar torsdag morgen.

Ifølge Bloomberg News venter analytikerne en jobskabelse uden for landbruget på 3,058 mio. mens antallet af nytilmeldte ledige estimeres til 1,35 mio. kr.

Arbejdsløshed vurderes at falde til 12,5 pct. fra 13,3 pct., mens lønningerne ventes at vise stigninger på 5,3 pct.

Når markeder er faldet til ro oven på de mange vigtige tal, kommer der sekundære data for de amerikanske fabriksordrer og ordreindgang af varige goder.

Læs også
Top job