Obligationer

Obligationer/åbning: Renten står stille på nøgletalsfattig fredag

En indholdsfattig nøgletalskalender og lukkede finansielle markeder i USA er med til at sikre en rolig fredag på det danske obligationsmarked, der starter ugens sidste handelsdag helt uden udsving.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger helt uændret i minus 0,31 pct. kort efter børsåbningen.

De seneste to handelsdage har ellers været præget af store renteændringer.

Onsdag steg renten på det tiårige statspapir 9 basispoint, mens renten torsdag faldt 5 basispoint til minus 0,31 pct. Fredag i sidste uge sluttede renten i minus 0,35 pct.

Fredag morgen har investorerne allerede fået nyt om udviklingen i både det japanske og kinesiske PMI-indeks for servicesektoren i juni.

I Kina steg indekset til 58,4 fra 55,0 i maj, viser det private PMI-indeks, der er udarbejdet af Caixin/Markit Economics.

Indekset klarede sig dermed bedre end forudset, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde regnet med et fald til 53,2 i juni.

I løbet af formiddagen lander også de endelige opgørelse for PMI-indekset i servicesektoren fra både Tyskland og eurozonen.

Normalt offentliggøres den amerikanske beskæftigelsesrapport, der også er kendt som "kongetallet", den første fredag hver måned.

På grund af fredagens lukkedag på de finansielle markeder i USA blev rapporten allerede offentliggjort torsdag eftermiddag, og den viste sig at være en positiv overraskelse.

Mere præcist blev der i juni skabt 4,8 mio. arbejdspladser uden for landbruget mod ventede 3,2 mio. job ifølge Bloomberg News.

Nøgletalskalenderen indeholder dermed ikke de helt store begivenheder fredag, hvor investorerne i høj grad vil holde øje med nyt om den genopblussede coronasmitte i særligt USA.

Læs også
Top job