Obligationer

Obligationer/middag: Mindre rentefald frem mod USA-åbning

En mindre rentestigning i mandagens indledende danske obligationshandel er ved middagstid ændret til et lige så overskueligt fald på 1 basispoint til minus 0,32 pct. for den toneangivende danske tiårige statsobligation.

Generelt er det tale om et sommerstille marked, hvor handlerne afventer genåbningen af det dominerende amerikanske marked efter den forlængede weekend i anledning af uafhængighedsdagen.

Men forinden kan handlerne finde lidt inspiration i formiddagens friske data for detailsalget i eurozonen, som steg 17,8 pct. i maj på månedsbasis. Der var forudset en fremgang på 15,0 pct. ifølge en rundspørge fra Bloomberg. På årsbasis var der tale om et fald på 5,1 pct., viser opgørelsen.

I april gik detailsalget i eurozonen tilbage med 12,1 pct.

Tidligere mandag viste den tyske fabriksordreindgang en skuffende udvikling. Ordrerne steg 10,4 pct. i maj på månedsbasis ifølge de sæsonkorrigerede tal hvor økonomerne havde forudset en stigning på 15,4 pct.

Dagens vigtigste data kommer fra USA, hvor de amerikanske konjunkturindikatorer PMI og ISM for service lægges frem.

Den endelige PMI-indikator for juni ventes ifølge Bloomberg at stige til 47 fra 46,7, og ISM fra Institute for Supply Management ventes at stige til 50,0 fra 45,4 i maj.

Læs også
Top job