Obligationer

Obligationer/åbning: Rentefald efter skuffende data og coronabekymring

Der er sommerstilstand på det danske obligationsmarked tirsdag morgen, hvor investorerne.

Faldende amerikanske T-bondrenter fra morgenstunden presser det danske marked, idet renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner i minus 0,33 pct. mod et slutniveau på minus 0,31 pct. mandag.

De globale finansmarkeder har tirsdag morgen taget afsæt i stigende bekymringer omkring corona-virusset, efter at den australske by Melmourne har meldt om seks uges nedlukning efter opblussen i smitteantallet.

Det er yderst småt med nøgletal tirsdag.

Fra den hjemlige scene viste tal for industriproduktion i maj et fald på 3 pct., og fra Tyskland var der ligeledes skuffende nyt fra i industriproduktionen, idet produktionen steg 7,8 pct. i maj eller langt under de 11,1 pct., som var estimeret.

Fra USA kommer der senere på dagen data for antallet af ledige stillinger, der mod sædvane kan få indflydelse på de finansielle markeder.

- Antallet af ledige stillinger i USA har potentiale til at flytte renterne, men det vil nok kræve markante overraskelser, vurderer cheføkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank i en kommentar tirsdag morgen.

Ud over de økonomiske offentliggørelser, kan indikationer fra den amerikanske centralbanks topfolk styre markedet.

Chefen for Federal Reserve Atlanta, Raphael W. Bostic, skal tale klokken 15, og klokken 20 går både Mary C. Daly, chef for Federal Reserve i San Francisco, og Thomas Barkin, chef for Federal Reserve i Richmond, på talerstolen.

Alle tre har stemmeret i den amerikanske centralbanks rentekomité, Federal Open Market Committee, FOMC.

Læs også
Top job