Obligationer

Obligationer/middag: Lille rentestigning på ferieramt marked

Der har mandag ikke været de store ændringer i renten på den toneangivende tiårige statsobligation, siden den lagde fra land i morges med en stigning i forhold til fredag. 

Mandag ved middagstid ligger renten og svinger omkring minus 0,33, hvilket er en stigning på et enkelt basispoint fra morgenstunden. Det er 3 basispoint højere end fredag, hvor markedet sluttede uændret i minus 0,36 pct.

Der er som ventet ikke den store aktivitet på markedet mandag, der er ramt af både sommerferie og mangel på nyheder, da dagen byder ikke på nøgletal - hverken fra Danmark, eurozonen eller fra USA.

I manglen på nøgletal vil fokus derfor formentlig være på virusudbruddet i især USA, der sætte retningen for de finansielle markeder.

I lang tid er antallet af smittede steget i de sydlige stater, og der er fortsat rekord på rekord i daglige antal tilfælde.

- Fokus vil igen være rettet mod virusudbruddet i særligt USA. Henover weekenden har antallet af nye tilfælde fastholdt sit høje niveau, og yderligere stater har indført nye tiltag for at bremse smitten, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar fredag morgen.

Tirsdag vil dog byde på en lang række vigtige økonomiske nøgletal fra både eurozonen, USA og Kina, der vil være med til at sætte retningen for de finansielle markeder i denne uge.

Læs også
Top job