Obligationer

Obligationer/åbning: Renten falder på nøgletung dag i USA og Europa

Den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner tirsdag i minus 0,32 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end mandagens lukkekurs forud for en stor nøgletalsdag øst og vest for Atlanterhavet.

Tirsdag bliver markedet blandt andet klogere på det tyske ZEW-forventningsindeks for juli og den europæiske industriproduktion i maj, før USA i eftermiddag løfter sløret for udviklingen i sine kerneforbrugerpriser i juni.

Klokken 11 kommer status på Tysklands økonomiske situation, da ZEW-forventningsindekset, der er en vurderings af landet økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer, bliver offentliggjort.

Her er ventet en fremgang i vurderingen af den nuværende situation, mens forventningsindekset for fremtiden ventes forværret ifølge Bloomgerg News.

På samme tidspunkt vil også europæiske industriproduktionstal fra maj blive offentliggjort, hvor økonomer forudser en stigning på 15 pct. på månedsbasis efter et fald på 17,1 pct. i april ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Tirsdag eftermiddag klokken 14.30 vil de amerikanske kerneforbrugerpriser blive offentliggjort.

Kerneinflation er faldet med 1,2 pct.point siden februar, grundet konsekvenserne af coronakrisen. Tendensen med de lavere kerneforbrugerpriser ventes ikke forbedret i juni ifølge Kim Blindbæk, der er seniorøkonom hos Sydbank.

- I øjeblikket er inflationspresset også lavt, da den månedlige inflation i løbet af de seneste tre måneder har været lavere end den stigningstakt, der kræves for at nå en inflation på to procent. Investorerne forventer, at kerneinflationen vil aftage yderligere i juni til 1,1 procent fra 1,2 procent i maj, siger han i en kommentar.

Tirsdagen slutter med en tale fra den amerikanske centralbank, når James Bullard, der er chef for Federal Reserve i St. Louis, klokken 20.30 holder tale digitalt om amerikansk økonomi og pengepolitik.

Læs også
Top job