Obligationer

Obligationer/åbning: Lille rentestigning i kølvandet af udlandet

Der er let stigende renter ved åbningen på det danske obligationsmarked fredag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation starter i minus 0,35 pct., hvilket er 2 basispoint højere end torsdag.

Dermed følger det danske marked den udenlandske udvikling, hvor den amerikanske tiårige T-bondrente er steger 2 basispoint siden dansk lukketid torsdag.

Dagens nøgletal ventes ikke at byde på de store påvirkninger, og med højsæson for sommerferien i Danmark bliver markedets omsætning næppe imponerende.

DAGENS NØGLETAL

Fra eurozonen kommer der inflations-indikationer i form af forbrugerpriser i formiddagens løb, og fra USA er der data for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser lidt ud på eftermiddagen.

- Investorerne vil i dag se frem mod den amerikanske byggerapport. En stærk rapport kan presse renterne op, vurderer cheføkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank i en kommentar fredag morgen.

Dagens sidste tal er data for Michigan-tillidsindekset.

Fra politisk hold er der topmøde i Bruxelles, hvor regeringscheferne skal prøve at finde fælles fodslag om EU-hjælpepakken, der skal sparke gang i økonomien i de lande, som har været hårdt ramt af corona-effekten.

Læs også
Top job