Obligationer

Obligationer/middag: Renten kryber sidelæns

Det er småt med rentebevægelser på det danske obligationsmarked ved middagstid fredag. 

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger uændret fra morgenens niveau i minus 0,35 pct., hvilket er 2 basispoint højere end ved lukketid torsdag.

Fredagen byder ikke på mange retningsgivende nøgletal for investorerne, og med højsæson for sommerferien i Danmark bliver markedets omsætning næppe imponerende.

Fra eurozonen er der fredag formiddag kommet tal for de europæiske forbrugerpriser. Tallene viste, at de europæiske forbrugerpriser steg med 0,3 pct. i juni sammenlignet med samme måned sidste år.

Dermed steg priserne som ventet, idet økonomerne adspurgt af Bloomberg News havde estimeret en stigning på 0,3 pct. Det viser den endelig opgørelse fra Eurostat.

På månedsbasis viste udviklingen legeledes en stigning på 0,3 pct., hvilket også var som ventet af analytikerne.

Senere på dagen lander amerikanske nøgletal for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser.

- Investorerne vil i dag se frem mod den amerikanske byggerapport. En stærk rapport kan presse renterne op, vurderer cheføkonom Søren V. Kristensen fra Sydbank i en kommentar.

Dagens sidste tal er data for Michigan-tillidsindekset.

Fra politisk hold er der topmøde i Bruxelles, hvor regeringscheferne skal prøve at finde fælles fodslag om EU-hjælpepakken, der skal sparke gang i økonomien i de lande, som har været hårdest ramt af coronakrisen.

Læs også
Top job