Obligationer

Obligationer/middag: Mindre rentefald med fokus på tyske IFO-tal

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger mandag middag 2 basispoint lavere i minus 0,35 pct., efter at fredagen bød på en rentestigning på 4 basispoint.

Markederne er i sommerferiestemning med lav volumen, og investorerne finder retningen i de seneste økonomiske nøgletal, covid-19-smittetallene og meldinger om stimulus fra regeringer og centralbanker.

Opmærksomheden er mandag rettet mod nøgletal fra Tyskland.

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO udviklede sig bedre end ventet i juli, hvor det steg til 90,5 fra 86,3 måneden før. Det skal sammenlignes med analytikeres forventninger om et indeks på 89,3 ifølge Bloomberg News.

Hos Arbejdernes Landsbank konstaterer økonom Anders Christian Overvad, at indekset fortsat ligger lavere, end før coronakrisens indtræden, hvor det lå i omegnen af 95.

- Men med tre måneders stigning i træk ser det ud til, at vi er forbi bunden i tysk økonomi, og det er bestemt godt nyt set med danske øjne, skriver han i et notat.

Fra Danmarks Statistik viste detailsalget i juni en stigning på 1,4 pct. i juni sammenlignet med maj efter en massiv ketchupeffekt i maj, hvor detailsalget voksede med en historisk stigning på 9,4 pct.

Fra USA står ordreindgang af varige goder på programmet, men fra den side af Atlanten er det Trump -administrationens forslag til en ny stimulanspakke senere på dagen, der vil få investorerne bevågenhed.

- Et overraskende stærkt Ifo-indeks eller en kolossal stor stimulanspakke fra Trump vil kunne presse renterne op, vurderer makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat mandag morgen.

Læs også
Top job