Obligationer

Obligationer/åbning: Renten åbner uændret forud for rentemøde

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er onsdag uændret ved handelsstart i minus 0,39 pct., som den også lukkede i tirsdag.

Alles øjne vil onsdag aften være rettet mod USA, som har dagens helt store nyhed i form af et afsluttet rentemøde og efterfølgende pressemøde fra landets centralbank.

Der er ikke ventet flere tiltag eller renteændringer fra Federal Reserves side af, som allerede tidligere i år har sat tiltag i søen og nu formentlig ser tiden an. Det er derfor centralbankchef Jerome Powells retorik, der formentlig stjæler opmærksomheden.

- Vi venter, at Fed vil understrege, at man ikke engang så meget som overvejer at hæve renten. Samtidig vil Powell nok efterlyse mere finanspolitik i USA, siger Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

- Fed fokuserer i øjeblikket på, at investorerne forstår signalerne om lave renter længe endnu. Derfor kan der komme nyt i den retning, fortsætter han.

Klokken 16.00 får økonomerne nyt fra det amerikanske boligmarked, når tallene for igangværende bolighandler for juni bliver offentliggjort.

Antallet af igangværende bolighandler i USA steg med ikke mindre end 44,3 pct. i maj sammenlignet med måneden før. Det ventes i juni at lande på 15,0 pct.

- Generelt har vi set et utroligt comeback til det amerikanske boligmarked i de seneste par måneder. Det understreger, at den nuværende krise bestemt ikke er nogen normal krise takket være store hjælpepakker, som har holdt hånden under indkomstniveauet, siger Mathias Dollerup Sproegel.

Han peger på, at der kan være trængsler forude, hvis ikke den nuværende aftale om understøttelsesniveauet, der udløber fredag, bliver genforhandlet.

Den nuværende aftale for arbejdsløse på understøttelse er på 600 dollar om ugen. Der er i de nuværende forhandlinger mellem demokraterne og republikanerne snak om, at det beløb skal sættes ned til 200 dollar.

Læs også
Top job