Obligationer

Obligationer/middag: Afventende marked op til Fed-meldinger

Begrænsede udsving præger onsdag middag de internationale obligationsmarkeder forud for resultatet af dagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

I markedet er der ifølge chefanalytiker Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank bred enighed om, at Federal Reserve efter mødet holder både rente og opkøbsprogrammer uændret, men Fed-chef Jerome Powell kan komme i fokus på det efterfølgende pressemøde.

- Vi venter ikke de store markedsbevægelser, men der er altid risiko for en uheldig udtalelse fra Powell under pressemødet. Fed har på den ene side ro i maven i lyset af udviklingen på de finansielle markeder og udsigten til nye finanspolitiske stimulanser.

- På den anden side har de hovedpine over de usikre udsigter for økonomien og den lave inflation. Den kombination får Fed til at fastholde pengepolitikken. Fed har heller ikke voldsomt meget ammunition tilbage, så i øjeblikket er det mere op til finanspolitikken og kongressen at stimulere væksten, skriver Tina Winther Frandsen i en kommentar.

På det danske obligationsmarked er renten på den tiårige danske statsobligation frem mod middagstid kravlet en smule op til minus 0,38 pct., hvilket er 1 basispoint højere end åbningsniveauet - og lukkeniveauet tirsdag.

Dagens amerikanske nøgletal omfatter en opgørelse af de igangværende bolighandler for juni. Her venter økonomerne en stigning på 15,0 pct. fra måneden før efter en stigning på ikke mindre end 44,3 pct. i maj. Det viser et estimat fra Bloomberg News.

Læs også
Top job