Obligationer

Obligationer/åbning: Lille rentefald fra start

Der er et marginalt rentefald ved åbningen af det danske obligationsmarked torsdag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation starter i minus 0,38 pct., hvilket er 1 basispoint mindre end ved lukketid onsdag.

Der er masser af nøgletal at se frem til torsdag, herunder BNP-rapporter for andet kvartal fra Tyskland og USA - verdens største og fjerdestørste økonomi, ventes at være skrumpet i et uhyggeligt tempo.

Fra de hjemlige himmelstrøg faldt arbejdsløshed i juni 0,1 pct.point til 5,5 pct., og konjunkturbarometrene for juli viste positive takter for erhvervene - især på grund af forventningerne til den kommende udvikling.

Fra Tyskland komme der op ad formiddagen vigtige data for BNP-væksten i andet kvartal foruden arbejdsløsheden, og eurozonen glimrer med økonomisk tillid fra både industri og service, og også forbrugerne for lov at indikere tilliden, inden der er tal for arbejdsløsheden.

Først på eftermiddagen står dagsordenen på tyske forbrugerpriser, inden dagens vigtige data fra den anden side af Atlanten overtager rollen via BNP-væksten - eller rettere manglen på samme - for andet kvartal fra USA, hvor et vækstfald på hele 34,5 pct. estimeres.

Også privatforbruget, der står for 70 pct. af USA's BNP, står til at dykke 34,5 pct., når der offentliggøres samtidig med ugens tal for nytilmeldte ledige.

- Skrumper økonomierne mindre end frygtet, kan det presse renterne op, vurderer makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat torsdag morgen.

Læs også
Top job