Obligationer

Obligationer/middag: Renten dykker efter byge af nøgletal

Torsdagens middagshandel byder på et mindre rentedyk, efter at en veritabel byge af europæiske nøgletal har sat dagsordenen i løbet af formiddagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger i minus 0,41 pct., hvilket er et fald på 3 basispoint siden åbningen og 4 basispoint fra lukketid onsdag.

Nøgletalskavalkaden blev sparket i gang med tal for den danske arbejdsløshed i juni, der dykkede 0,1 pct.point til 5,5 pct., og konjunkturbarometrene for juli viste positive takter for erhvervene - især på grund af forventningerne til den kommende udvikling.

Fra Tyskland kom der nedslående nyt om en økonomi, der skrumpede markant i andet kvartal. Foreløbige tal fra det statslige tyske statistikbureau viser, at økonomien skrumpede 10,1 pct. ifølge sæsonjusterede tal i forhold til kvartalet forinden. Økonomerne havde ventet et fald på 9 pct. ifølge tal indsamlet af Bloomberg. Kvartalet før var der en negativ vækst på 2,0 pct.

Senere op ad formiddagen var der blandede meldinger fra eurozonen, hvor arbejdsløsheden steg mere end ventet, mens tillidsindikatorerne omvendt var bedre end ventet.

Arbejdsløshedsprocenten blev i juni opgjort til 7,8 pct., mens ledigheden i maj lå på 7,7 pct. revideret op fra tidligere rapporteret 7,4 pct. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en arbejdsløshed på 7,7 pct.

I alt var knap 12,7 mio. arbejdsløse i juni.

Det går til gengæld fremad med den økonomiske tillid i Eurozonen. Den samlede økonomiske tillidsindikator steg i juli til 82,3 fra 75,8 måneden før. Økonomerne havde ventet en fremgang til 81,4 ifølge et estimat fra Bloomberg. Også industri- og servicetilliden steg mere end ventet.

Eftermiddagen byder på vigtige data fra den anden side af Atlanten, når der kommer tal for BNP-væksten - eller rettere manglen på samme - for andet kvartal fra USA, hvor et vækstfald på hele 34,5 pct. estimeres.

Også privatforbruget, der står for 70 pct. af USA's BNP, står til at dykke 34,5 pct., når det offentliggøres samtidig med ugens tal for nytilmeldte ledige.

Læs også
Top job