Obligationer

Obligationer/åbning: Sidelæns inden Bidens indsættelse

Uændrede danske renter og et mindre fald i de italienske renter præger morgenens handel onsdag, hvor obligationshandlerne senere vil holde øje med, om alt følger drejebogen, når Joe Biden i eftermiddag indsættes som USA's næste præsident.

- For investorerne vil der være fokus på, om indsættelsen overskygges af ballade fra Trump-støtter. Hvis indsættelsen forløber glat, vil der næppe ske den store bevægelse i renterne, vurderer makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i bankens morgenkommentar.

Renten på den tiårige danske toneangivende statsobligation er åbnet uændret i minus 0,42 pct. Tirsdag steg renten et enkelt basispoint.

I Italien falder den tiårige rente yderligere 2 basispoint til 0,57 pct. oven i et rentefald på 4 basispoint tirsdag, efter at premierminister, Guiseppe Conte, mandag havde overlevet en første tillidsafstemning.

Tirsdag aften er endnu en tillidsafstemning i det italienske Senat faldet nådigt ud for Conte, der dog ikke fik et flertal af senatorerne bag sig, men alligevel overlevede, fordi flere afstod fra at stemme.

Dermed kan den italienske regering fortsætte, og der undgås ny politisk usikkerhed i Italien.

Onsdagens nøgletalskalender er forholdsvis tynd. I Tyskland er der kommet nyt om producentpriserne, der steg med 0,2 pct. på årsbasis i december mod et estimeret fald på 0,4 pct. ifølge Bloomberg News.

Ved 11-tiden offentliggøres endelig inflationstal fra eurozonen, og i USA offentliggøres ved 16-tiden NAHB-indekset, der måler aktiviteten i byggesektoren.

Læs også
Top job