Obligationer

Obligationer/middag: Rentemøde i USA holder investorerne i stampe

Det er den tid på måneden, hvor den amerikanske centralbank, Federal Reserve, afslutter sit todages rentemøde. Onsdag aften vil centralbankchef Jerome Powell komme med sit bud på tilstanden i den amerikanske økonomi - og onsdag middag er det med til at holde renten i ave.

Selve rentemødet ventes ikke at bringe de store overraskelser med sig, spår makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel.

Men hvis Jerome Powell sætter ord på, hvornår obligationsopkøbene kan blive nedtrappet, vil det potentielt give udslag i obligationsmarkedet.

- Åbner Powell døren på klem for, at obligationsopkøbene kan blive nedtrappet i løbet af 2021, så vil renterne stige, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Samtidig ventes det, at centralbankchefen atter vil understrege vigtigheden af yderligere finanspolitiske lempelser, som den forholdsvis nytiltrådte amerikanske præsident, Joe Biden, allerede har i støbeskeen.

Onsdag middag stiger den danske toneangivende tiårige rente med 1 basispoint til minus 0,43 pct. i forhold til tirsdag.

Der er allerede taget hul på onsdagens nøgletal, da der her til morgen er kommet tal for den tyske forbrugertillid, der viste et massivt fald i februar.

Indekset faldt til minus 15,6 i februar fra minus 7,5 i januar, viser en opgørelse fra analysevirksomheden GFK - Gesellschaft für Konsumforschung.

Økonomerne havde til sammenligning ventet et indeks på minus 7,9 ifølge Bloomberg News.

Læs også
Top job