Obligationer

Obligationer/middag: Renteløft efter ECB-medlem ikke ser rentesænkning

Renten får fredag et pænt løft, efter at ECB-rådsmedlem Gabriel Makhlouf har sagt, at han ikke ser nogen grund til at sænke renten i øjeblikket.

- Lige nu, i dag, ser jeg det ikke som berettiget, siger Gabriel Makhlou, der også er chef for Bank of Ireland.

Renten på den tiårige danske statsobligation har fredag fået et løft på 4 basispoint til minus 0,40 pct., og dermed er der udsigt til en lille rentestigning, efter at renten lukkede i minus 0,42 pct. sidste fredag.

Formiddagens tyske arbejdsløshedstal viste for januar et uventet fald til 6,0 pct. mod estimeret 6,1 pct. Antallet af arbejdsløse faldt også uventet med 41.000 mod en ventet stigning på 7500.

Den foreløbige BNP-opgørelse for Tyskland viste en uventet stigning på 0,1 pct., hvor økonomerne havde ventet en flad udvikling.

- Coronaepidemien viser stadig sit grimme ansigt i de tyske nøgletal. Tysk økonomi bremsede fuldstændig op i slutningen af 2020, og starten på 2021 ser desværre ikke mere lovende ud, skriver Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri, i en kommentar.

Det bliver også en dag med fokus på amerikanske nøgletal, og så vil markedsdeltagerne have opmærksomheden rettet mod eventuelle nye vaccinegodkendelser fra EU.

Eftermiddagen byder på nøgletal fra USA, som blandt andet byder på tal for det amerikanske privatforbrug i december, PCE-kerneprisdeflator og Chicago-PMI, der udtrykker aktiviteten i fremstillingsindustrien i Midtvesten.

- Detailsalget er skrumpet tre måneder i træk, og derfor venter vi at se et lille fald i forbruget i december. Det vil stemme overens med et fald i den amerikanske jobvækst i december. I januar forventer vi, at udbetalingen af Trumps check på 600 dollars til de fleste amerikanere vil løfte indkomsterne i USA, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar og tilføjer:

- Udviklingen i særligt de amerikanske nøgletal kan sætte et præg på dagens renteudvikling.

Læs også
Top job