Obligationer

Obligationer/middag: Renterne kravler forsigtigt op før jobtal

De danske statsrenter er i løbet af formiddagen fredag kravlet en smule op - i takt med god stemning blandt aktierne, der også er i fremdrift.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2029 stiger med 1 basispoint til minus 0,11 pct. ved middagstid.

Investorerne afventer i særlig grad offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for april, der sendes på gaden klokken 14.30 dansk tid.

Her er der generelt meget stor forventning til jobvæksten uden for landbruget, og økonomerne - og også de ledende skikkelser hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve - venter generelt en voldsom sommer på arbejdsmarkedet, hvor prognosen lyder på jobskabelse i millionklassen flere måneder i træk.

For april venter økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en jobskabelse uden for landbruget på præcis 1 mio. i april.

- Den amerikanske jobrapport er både en god og hurtig temperaturmåling på hele økonomien, og derfor holder investorerne og Fed nøje øje med udviklingen. Vi venter en meget solid jobvækst her i foråret og hen over sommeren og vil absolut ikke afvise jobvækst i 1-2 mio.-klassen i nogle måneder, skriver Jyske Bank i en kommentar fredag.

- Investorerne vil primært holde øje med jobvæksten i april, men også bredden af jobvæksten, og hvor mange der vender tilbage til arbejdsmarkedet, fortsætter banken.

Læs også
Top job