Råstoffer

Råvarer: Sløj sommerefterspørgsel presser olieprisen lidt ned

Prisen på en tønde af den amerikanske WTI-olie falder tirsdag morgen en smule, da investorerne er bekymrede over, om en lav efterspørgsel i sommermånederne vil tynge oliemarkedets genopretning.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 42,96 dollar mod 43,34 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,50 dollar mod 40,88 dollar mandag eftermiddag.

En optælling foretaget af Reuters viser, at 16 amerikanske stater har registreret en rekordstigning i nye virustilfælde i de første fem dage i juli.

Det stigende antal af coronavirusinfektioner har fået flere store olieforbrugende stater som Californien, Florida, Arizona og Texas til at genindføre restriktioner for at inddæmme smitten.

Frygten for at restriktionerne vil blive endnu strammere og for alvor påvirke efterspørgslen over sommerperioden stiger tirsdag morgen. Ifølge JBC Energy kan forbruget falde med 17 pct. i juli i forhold til forbruget i samme måned sidste år.

Opgørelser viser, at forbruget i den netop overståede weekend, hvor amerikanerne fejrede uafhængighedsdagen, var mere end 22 pct. lavere sammenlignet med samme weekend sidste år.

- Genindførelsen af stramme restriktioner kombineret med bekymringen over Opecs disciplin til at stabilisere oliepriserne, har forøget frygten for et kommende brud på efterspørgslen, udtaler Michael McCarthy, som er markedsstrateg hos CMC, til Reuters.

Coronakrisen har medført hidtil usete nedskæringer i olieproduktionen fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec. Men hvorvidt olierestriktionerne skal forblive på 9,7 mio. tønder olie per dag, bliver ifølge Reuters afklaret i næste måned.

Den amerikanske lagerbeholdning af råolie steg med 1 mio. tønder sidste uge, og frygten for en yderligere stigning i lagerbeholdningerne har medført et fald i futuren - både WTI- og Brent-futuren falder tirsdag morgen med 0,4 pct.

På andre dele af råvaremarkedet stiger både guld- og kobberpriserne.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1784,83 dollar mod 1782,50 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6158 dollar mod 6135,50 dollar mandag eftermiddag.

Læs også
Top job