Råstoffer

Råvarer: Amerikanske olielagertal skaber beskedent prisdyk

Oliemarkedet bakker samlet set en smule i de tidlige handelstimer onsdag, om end priserne skvulper lidt op og ned.

Prisniveauet presses blandt andet af nye tal, der har vist en vækst i de amerikanske lagre af råolie.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 43,04 dollar mod 43,20 dollar tirsdag eftermiddag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,56 dollar mod 40,67 dollar tirsdag eftermiddag.

Ifølge tal fra industriorganisationen American Petroleum Institute, API, steg olielagrene de amerikanske lagre i sidste uge.

Udviklingen kommer ifølge Reuters bag på markedsanalytikerne, som på forhånd havde spået en flad udvikling, og skaber bekymringer om overforsyning i markedet.

Bekymringerne understøttes af en fortsat hastig vækst i antallet af coronasmittede i USA - der nu har rundet 3 mio. tilfælde - samt en nedjustering af det ventede fald i den amerikanske olieproduktion.

At morgenens prisfald alligevel ender i den bløde ende, skyldes ifølge Hiroyuki Kikukawa, forskningsdirektør i Nissan Securities, at det amerikanske energiministerium, EIA, er kommet med en ganske positiv prognose for den langsigtede olieefterspørgsel.

Myndigheden venter, at olieefterspørgslen vil nå tidligere højder i slutningen af næste år med et forventet behov på 101,1 mio. tønder olie om dagen i fjerde kvartal af 2021, skriver Reuters.

På det øvrige råvaremarked stiger prisen på kobber, mens guldprisen ligger næsten stille.

Onsdag morgen koster et ton kobber 6184,0 dollar mod 6152,5 dollar tirsdag eftermiddag.

En troy ounce guld handles samtidig i 1794,8 dollar mod 1794,4 dollar tirsdag klokken 17.

Læs også
Top job