Råstoffer

Råvarer: Oliepriserne stiger trods uventet stigning i USA's olielagre

Oliepriserne stiger torsdag morgen, men tynges dog af en uventet stigning i de amerikanske olielagre. Det er et tegn på, at coronaudbruddet igen har sat sig på brændstofefterspørgslen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 44,37 dollar mod 43,78 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,97 dollar mod 41,34 dollar onsdag eftermiddag.

De amerikanske olie- og destillatlagre steg mod forventning sidste uge. Samtidig er brændstofefterspørgslen faldet, da den høje stigning i antal coronasmittede har sat sig på forbruget, siger det amerikanske energiministerium, EIA, onsdag ifølge Reuters.

- Normalt ville brændstoflagrene være faldet kraftigt, men stigning i smittetilfælde med covid-19 har forhindret bedring, skriver ANZ og referer til en sædvanlig højere amerikansk brændstofefterspørgsel om sommeren i en meddelelse ifølge Reuters.

De amerikanske olielagre steg sidste uge med 4,9 mio. tønder til 536,6 mio. tønder. Der var ifølge Reuters ventet en stigning på 2,1 mio. tønder.

I samme periode steg produktionen med 100.000 tønder om dagen til en samlet daglig produktion på 11,1 mio. tønder.

USA berettede tirsdag om mere end 1000 coronarelaterede dødsfald. Det er det højeste antal omkomne på én dag siden 10. juni.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, siger, at coronaudbruddet må ventes at forværres, før det kan blive godt igen. Det er nye toner fra præsidenten, der før har holdt fast i genåbningen af den amerikanske økonomi, skriver Reuters.

Oliepriserne tynges dertil af spændinger mellem USA og Kina, efter at førstnævnte ifølge Reuters har givet Kina 72 timer til at lukke sit konsulat i byen Houston under anklager om spionage.

Den japanske fabriksaktivitet er faldet for 15. måned i træk, hvilket ifølge Reuters indikerer lavere økonomisk aktivitet som følge af coronaudbruddet.

Oliepriserne ventes at blive påvirket af den europæiske forbrugertillid, der offentliggøres torsdag kl. 16:00.

Guld- og kobberpriserne stiger torsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1868,63 dollar mod 1855,70 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller handles et ton kobber samtidig i 6463 dollar mod 6462 dollar onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job