Råstoffer

Råvarer: Olien stiger på optimisme for global økonomi

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, stiger tirsdag morgen på optimisme omkring global økonomisk vækst og en stigende olieefterspørgsel. Optimismen overskygger nyheden om nye coronanedlukninger verden over, der ellers kan lægge en dæmper på olieefterspørgslen.

Det skriver Reuters.

Brent koster tirsdag morgen 55,03 dollar mod 54,93 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 52,29 dollar mod 52,28 dollar mandag eftermiddag.

Investorer er optimistiske omkring efterspørgslen i Kina, der er verdens førende olieimportør. Nye tal, der blev offentliggjort mandag, viste, at raffinaderiproduktionen i 2020 steg med 3 pct., hvilket er rekordhøjt. Kina var også den eneste større verdensøkonomi til at undgå økonomisk nedgang sidste år under coronapandemien.

Mandag viste tal på den kinesiske BNP-vækst i en fremgang på 2,3 pct. eller 0,2 pct.point mere end ventet blandt analytikere. Det er godt nok den sløjeste vækst i over 40 år ifølge AFP, men dog langt bedre end i store dele af den vestlige verden, det har svært ved at vise positive vækstrater for 2020.

- Gårsdagens tal fra Kina var positive for oliepriserne, siger Michael McCarthy, der er chefstrategiker hos CMC Markets i Sydney, til Reuters.

Investorer holder nu øje med Joe Biden, der onsdag skal indsættes som præsident i USA, og hans tale ved den lejlighed. Der vil sandsynligvis være oplysninger om en kommende hjælpepakke.

Oliepriserne er også blevet holdt oppe af produktionsnedskæringer hos Saudi-Arabien, der venter at skære 1,1 mio. tønder om dagen fra de globale olielagre i løbet af årets første kvartal ifølge analytikere fra ANZ.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1839,71 dollar mod 1836,81 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 7966,0 dollar mod 7969,50 dollar mandag eftermiddag.

Læs også
Top job