Råstoffer

Råvarer: Kobbermarkedet slår ny rekord under brede råvarestigninger

Prisen på kobber stiger fredag morgen til det højeste niveau nogensinde. Kobberpriserne er - sammen med priserne på flere andre råvarer - båret frem af investorernes optimisme omkring en stærk økonomisk genrejsning efter pandemien.

Det skriver Bloomberg News.

Et ton kobber handles fredag morgen til 10.213,5 dollar mod 10.092,0 dollar torsdag ved dansk børslukketid.

Kobber er blevet frontløber i de igangværende råvarestigninger, der har set priserne på næsten alt fra tømmer til stål stige markant.

Kobberpriserne er steget omkring 30 pct. i år og er mere end fordoblet fra et lavpunkt i marts sidste år.

- Det er svært at forestille sig, at kobberpriserne vender rundt under denne optimistiske markedsstemning, siger Ji Xianfei, analytiker hos Guotai Junan Futures, til Bloomberg News.

På oliemarkedet holder priserne niveauet fra torsdag eftermiddag.

På den ene side presser den voldsomme coronasmitte i Indien den globale olieefterspørgsel, men på den anden side understøttes markedet af et uventet stort fald i de amerikanske olielagre tidligere på ugen og lempelser af coronarestriktioner i Europa.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 68,47 dollar mod 68,43 dollar torsdag eftermiddag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,08 dollar mod 65,09 dollar torsdag klokken 17.

Begge oliefutures endte onsdag i det højeste prisniveau siden midten af marts, skriver Reuters.

Også for guldpriserne peger pilen op. Guldmarkedet står til den største ugentlige stigning i fem måneder, skriver Bloomberg News.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1820,77 dollar mod 1815,68 dollar torsdag klokken 17.

Læs også
Top job