Valuta

Valuta: Japanske yen styrkes efter mindsket risikoappetit

Mere forsigtige investorer er med til at give et løft til japanske yen onsdag, hvor opmærksomheden særligt er rettet mod aftenens rentereferat fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

I løbet af onsdagen har de globale aktiemarkeder vendt indledende stigninger til fald.

Den reducerede risikoappetit får investorerne til i højere grad at søge mod valutaer, som traditionelt betegnes som sikre havne. Det gælder blandt andet for japanske yen og schweizerfranc.

En række nøgletal har ellers vist sig at være bedre end ventet i løbet af formiddagen, men det er ikke nok til at dulme nervøsiteten på de finansielle markeder.

Bekymringerne udspringer blandt andet af en opblussen af coronasmitte i eksempelvis USA,

Næsten hver tredje amerikanske delstat har sat sine planer for at genåbne samfundsaktiviteter på pause eller tilbagerullet dem, fordi kurven over antallet af smittede er begyndt at stige igen.

Det skriver CNN. Ifølge det amerikanske medie er genåbningen bremset i 16 ud af i alt 36 delstater, hvor det daglige antal smittede er stigende.

Ifølge en opgørelse fra nyhedsbureauet Reuters er der tirsdag for femte gang på seks døgn registreret over 40.000 nye daglige virustilfælde i USA.

Onsdag efter dansk børslukketid vendes opmærksomheden mod Federal Reserve, der klokken 20.00 dansk tid offentliggør sit referat fra det seneste møde.

Investorerne vil særligt holde et vågent øje med detaljerne i referatet fra rentemødet i juni, hvor centralbanken fastholdt renten.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1197 dollar mod 1,1245 dollar tirsdag, mens dollar ligger i 107,49 yen per dollar mod 107,95 yen tirsdag.

Samtidig skal man betale 1,06176 schweizerfranc per euro mod 1,0642 schweizerfranc per euro tirsdag.

Læs også
Top job