Valuta

Valuta: Optimistiske data og coronaudbrud i centrum op til jobdata

Markedsdeltagerne på de internationale valutamarkeder holder sig på sidelinjen torsdag morgen.

Investorerne afvejer optimistiske amerikanske og europæiske nøgletal med fornyede bekymringer om coronavirusset og den massive spredning, der igen er sat ind i især USA.

- Hvis vi ser yderligere stigninger i coronavirus-tilfælde, vil jeg forvente, at både dollar og yen vil styrkes mod andre valutaer, siger cheføkonom Tohru Sasaki fra J.P. Morgan i Tokyo til Reuters.

Spørgsmålet er, om den amerikanske økonomi kan opretholde opsvinget, mens coronavirusinfektionerne stiger i mange dele af USA, hvor en tilbagerulning af genåbningen er igangsat i blandt andet Californien.

De finansielle markeder klynger sig dog til håbet om en vaccine efter nyheder om, at en Covid-19-vaccine udviklet af det tyske biotek-firma Biontech og den amerikanske farmagigant Pfizer har vist potentiale og samtidig er godt tolereret i tidlige forsøgsstadier med mennesker.

Samtidig indikerer onsdagens referat fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, en lang periode forude med ultralave renter, hvilket støtter økonomien.

I referatet fremgår det, at økonomien efter al sandsynlighed har brug for støtte fra en meget lempelig pengepolitik "i nogen tid", og at Federal Reserve i højere grad binder de pengepolitiske prognoser op på den reelle udvikling i økonomien. Det kan for eksempel ske ved at binde renten og støtteopkøbene til den konkrete inflationsudvikling og/eller arbejdsløsheden i USA.

Og netop arbejdsløsheden er en af faktorerne bag det stillestående valutamarked torsdag, idet investorerne venter på dagens fremrykkede data for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Onsdag skuffede den private jobrapport med blot 2,4 mio. nye job mod de ventede 2,9 mio., men da den forrige rapport samtidig blev oprevideret fra et jobtab på 2,8 mio. til en jobskabelse på 3,1 mio., blev de samlede data generelt betegnet som positive.

I dagens rapport ventes en jobskabelse uden for landbruget på knap 3,1 mio. nye job, mens arbejdsløsheden estimeret at falde til 12,5 pct. fra 13,3 pct. måneden før.

Euro koster torsdag morgen 1,1260 dollar mod 1,1270 dollar onsdag, mens dollar ligger uændret i 107,50 yen per dollar.

Pund koster samtidig 1,2480 dollar mod 1,2460 dollar onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job