Valuta

Valuta: Investorer holder sig på måtten på amerikansk uafhængighedsdag

Der er stilstand på valutamarkedet fredag morgen, hvor aktiviteten på de finansielle markeder ventes at være yderst afdæmpet, da de amerikanske markeder er lukkede for fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag.

Eneste forudsigelige aktivitet er stigninger i de asiatiske aktiemarkeder, der følger op på gårsdagens udvikling på Wall Street i kølvandet af den positive - eller i alt fald ikke helt så ringe som frygtet - amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Stigende risikolyst og udsigt til lave renter fra Federal Reserves side ville under normale forhold sætte dollar under pres, men ugen igennem er investorerne samtidig flokkedes om verdens reservevaluta nummer et på grund af de genopblussede coronavirusudbrud i USA, der har sendt kapitalstrømme mod sikre placeringsmuligheder.

Det holder amerikanske dollar i et snævert interval mod de øvrige hovedvalutaer - pund, euro og yen - og med de amerikanske markeder ude fredag, vil de fleste markedsdeltagere frarådede investorerne at påtage sig overdreven risiko.

- Nye infektioner i USA har været stigende siden juni. Markedet hælder mere mod af køb dollaren, især mod emerging markets-valutaer, fordi dollar betragtes som det sikreste tilgængelige aktiv, siger valutastrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo til Reuters.

Også forholdet mellem USA og Kina er også i fokus, efter at Senatet i Washington torsdag enstemmigt godkendte en lovpakke, der straffer banker, som handler med de kinesiske embedsmænd, der implementerer Beijings nye nationale sikkerhedslovgivning for Hongkong.

Problematikken omkring Hongkong og de kinesiske stramninger over for den tidligere britiske kronkoloni øger risikoen for yderligere friktioner mellem verdens to største økonomier.

I forvejen er forholdet blevet mere og mere flosset i kanten med accelererende strid om teknologi, samhandel og nu også de politiske indgreb, der bryder med den overgangsordning for Hongkong, der blev forhandlet på plads for 36 år siden mellem Storbritannien og Kina.

Pund koster fredag morgen 1,2465 dollar mod 1,2470 dollar torsdag eftermiddag.

Euro koster fredag morgen 1,1245 dollar mod 1,1240 dollar torsdag, mens dollar ligger i 107,55 yen per dollar mod 107,60 yen torsdag.

Læs også
Top job