Valuta

Valuta: Svag dollar og endnu svagere yen på fornyet risikolyst

Investorerne starter mandag morgen den ny uge på valutamarkedet med en optimistisk risikostemning. Det betyder svækkelse af amerikanske dollar og japanske yen, der begge står som symboler på sikkerhed ved uro, men som af samme årsag fravælges, når lysten til at påtage sig risiko er i højsædet.

Og risikolysten er klart til stede fra den ny uges start, idet de amerikanske futures er vendt rund fra fredagens pessimisme til at indikere stigninger for de store amerikanske aktieindeks på over 1 pct. senere på dagen, når der igen kommer gang i handlen i New York efter den forlængede weekend.

Den positive stemning sender også de asiatiske aktier markant op godt støttet af en leder i den kinesiske finansavis Securities Times, der lægger vægt på vigtigheden af, at fremme et "sundt" positivt marked efter Covid-19-epidemien, hvilket betegnes som mere essentielt for økonomien end nogensinde.

Artiklen har øget de i forvejen begejstrede markedsdeltagere og sendt de store kinesiske aktieindeks Shanghai Composite og CSI 300 op med over 4 pct. - den største stigning i 16 måneder.

De kinesiske statsstyrede medier har længe guidet investorerne, når tvivl om retningen har ramt markedet, både gennem at tale aktierne op eller ved forsøg på at køle den overophedede spekulation ned.

Valutarisk betyder det styrkelse af såvel euro som sterling frem mod dagens data for det europæiske detailsalg og de amerikanske tillidstal fra Institute for Supply Management.

Indikatorerne forventes at komme stærkt tilbage fra store fald forårsaget af spredningen af coronavirusset.

Generelt er volumen på valutamarkedet dog begrænset fra ugens start, da den lange amerikanske weekend og den forestående ferieperiode lægger låg på investorernes appetit på at åbne nye positioner.

Euro koster mandag morgen 1,1275 dollar mod 1,1245 dollar fredag eftermiddag, mens dollar ligger i 107,70 yen per dollar mod 107,50 yen fredag.

Pund koster mandag morgen 1,2480 dollar mod 1,2465 dollar fredag eftermiddag.

Læs også
Top job