Valuta

Valuta: Dollar styrket - virusfrygt træder ind på scenen igen

Den amerikanske dollar er styrket i løbet af tirsdagen.

Fornyet og forstærket frygt for cononavirus-opblussen samt mindre risikolyst tirsdag sammenlignet med mandag sender den amerikanske valuta op.

Euro koster 1,1278 dollar mod 1,1320 dollar mandag eftermiddag. Dollar koster på samme tid 107,68 yen mod 107,50 yen mandag eftermiddag.

- Efter mandagens riskolystdrevne rally - som også drev risikovalutaer op - har realiteterne i forbindelse med lockdowns i USA, Storbritannien, Spanien og senest i Australien sendt en påmindelse til markedet om at en mulig andenbølge af virus ikke skal prises helt ud af markedet, siger valutastrateg Viraj Patel hos Arkera til Reuters.

I USA er et større Miami-område blevet det seneste amerikanske hotspot, som ruller genåbningen tilbage, og har beordret alle restauranter lukket. Og i Australien er grænsen mellem de to største stater - Victoria og New South Wales - lukket kort før midnat i et forsøg på at indkapsle et coronavirus-udbrud i Melbourne. I Indien stiger smittetallet, og Spanien har også lukket regioner.

Håbet et verdensøkonomisk opsving. der drev markederne i vejret mandag og pressede dollar er trådt i baggrunden tirsdag.

Europa-Kommissionen er tirsdag formiddag kommet med en prognose, der viser, at BNP-væksten i eurozonen nu ventes at være negativ med 8,7 pct. i år mod tidligere ventet negativ med 7,7 pct. hvilket presser euro og derrmed styrker dollar.

Den økonomiske vækst skrumpede med 13,5 pct. i andet kvartal i eurozonen, vurderer Europa-Kommissionen.

Læs også
Top job