Valuta

Valuta: Virus-bekymringer og risikoaversion stabiliserer dollar og yen

De foregående dages pres er gået af den amerikanske dollar onsdag morgen, hvor investorerne igen er blevet bekymret over den store opblussen af corona-virusangreb i flere dele af verden - ikke mindst i USA.

De nye accelererende smitte-tilfælde har sat en stopper for genåbningen i blandt andet Florida og Californien, mens der i den australske delstat Victoria er indført seks ugers nedlukning i Melbourne, for at begrænse effekten og smittespredningen.

Det betyder en tilbagevenden af efterspørgslen efter sikre valutariske placeringer, hvilket retter fokus ind på amerikanske dollar og japanske yen, der ellers var ved at svækkes i normaliseringens tegn.

Risiko-stemningen er samtidig blevet noget undermineret af flere topfolk fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der har udtrykt bekymring for, at de stigende coronavirus-tilfælde kan ramme den økonomiske vækst, når de mange stimulus-foranstaltninger begynder at udløbe.

- Stemningen ændres dag for dag, men dollar ser ud til at blive støttet i øjeblikket, efterhånden som investorer bliver mere forsigtige på grund af virusset, siger valutastrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

Strategen peger på, at gårsdagens kommentarer om økonomien fra topfolk i Federal Reserve er dystre.

- Der er grund til at bekymre sig, fordi det er svært at se, hvornår virusset bliver bragt under kontrol, noterer han.

En bremse på dollarstyrkelsen er dog faldende renter på de amerikanske T-bonds, hvor det tiårige toneangivende papir tirsdag måtte indkassere et drop i renten på 5 basispoint til 0,63 pct.

Onsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 0,64 pct. på markedet i Tokyo.

Britiske pund får lidt af det tabte tilbage onsdag, efter at den britiske premierminister, Boris Johnson, sent tirsdag gentog sit engagement i at nå frem til en handelsaftale med EU.

Et positivt resultat af brexit-handelsforhandlingerne er essentielt for Storbritannien, idet EU med flere længder er landets største samhandelspartner.

Nogle investorer er dog fortsat tilbageholdende med at købe sterling, da der stadig er en lurende risiko for, at handelsforhandlingerne strander.

Euro koster onsdag morgen 1,1275 dollar mod 1,1280 dollar tirsdag, mens dollar ligger i 107,65 yen mod 107,55 yen tirsdag.

Pund koster onsdag morgen 1,2550 dollar mod 1,2360 dollar tirsdag eftermiddag.

Læs også
Top job