Valuta

Valuta: Dollar fastholder position mens genopretningshåb lider et knæk

Dollar danser på stedet onsdag middag efter en kortvarig svækkelse onsdag formiddag.

Onsdag er de foregående dages pres taget af den amerikanske valuta, mens investorerne på ny afvejer håbet om en hurtig økonomisk genopretning over for frygten for en andenbølge af coronavirus i særligt USA.

En acceleration af smittetilfælde i flere amerikanske stater har bremset genåbninger i blandet andet Californien og Floria, mens den australske delstat Victoria har indført seks ugers nedlukning i og omkring storbyen Melbourne for at begrænse smittespredningen.

På samme tid har risikovilligheden taget et slag, efter at Federal Reserve-medlemmer har udtrykt bekymringer omkring, at en stigende antal af coronavirustilfælde kan skade den økonomiske vækst, netop som flere stimulitiltag står til at udløbe.

Det sender investorerne efter sikre valutariske placeringer.

- Hvad der måske virker som sløvhed ved første øjekast er højst sandsynligt baseret på usikkerhed om, hvad der kommer til at ske med økonomien, skriver Commerzbank i et notat til sine kunder ifølge Reuters.

- Der er en stærk frygt for, at en fortsat spredning af virusset måske hurtigt kvæler genopretningen igen, hvilket til gengæld vil styrke amerikanske dollar i kraft af valutaens - ganske tvivlsomme - status som sikker havn, tilføjer Commerzbank.

Onsdag middag koster euro 1,1271 dollar mod 1,1280 dollar tirsdag, mens dollar ligger i 107,54 yen mod 107,55 yen tirsdag.

Pund koster onsdag middag 1,2526 dollar mod 1,2572 dollar tirsdag eftermiddag.

Læs også
Top job