Valuta

Valuta: Dollar svækkes en smule mens markedet venter på nøgletal

Den amerikanske dollar svækkes en smule over for euro mandag, hvor investorerne ser frem mod en række væsentlige amerikanske nøgletal og vigtige regnskaber senere på ugen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har dollar været tynget de seneste uger, hvor handlerne har skubbet bekymringerne for de nye coronavirusudbrud i baggrunden og i stedet købt op i mere risikobetonede valutaer.

Smittetrykket er særligt steget i en række amerikanske stater de seneste uger. Søndag viste nye tal, at 15.300 blev testet positiv for coronavirus i staten Florida i løbet af et døgn.

Det er det højeste antal nye smittede, der er registreret i en enkelt amerikansk delstat, siden coronaepidemien brød ud.

De genopblussede virusudbrud har skabt bekymringer og skvulp på de finansielle markeder, men det har dog ikke formået at spænde ben for fremgang på eksempelvis aktiemarkederne.

I stedet har investorerne blikket rettet mod kommende nøgletal samt regnskaberne for andet kvartal, som en lang række selskaber offentliggør i løbet af de kommende uger.

Derudover er fokus også rettet mod de store stimulanspakker fra regeringer og centralbanker verden over, ligesom der bliver holdt nøje øje med udviklingen af behandlingsmidler og vacciner mod coronavirusset.

I denne uge kan investorerne se frem til en lang række amerikanske og europæiske nøgletal.

Fra USA offentliggøres der tirsdag nyt om udviklingen i kerneforbrugerpriserne, mens onsdagen byder på nyt om eksempelvis industriproduktionen.

Torsdag venter der igen tal for udviklingen i antallet af nytilmeldte ledige og det amerikanske detailsalg.

Samme dag er Den Europæiske Centralbank (ECB) også på banen, når banken afslutter sit rentemøde med en meddelelse og et pressemøde.

Euro koster mandag eftermiddag 1,1330 dollar mod 1,1320 dollar fredag, mens dollar ligger i 107,20 yen per dollar mod 106,70 yen fredag

Læs også
Top job