Valuta

Valuta: Snæver intervalhandel i volumentyndt marked

Dollar, yen og euro handles i snævre intervaller tirsdag morgen, hvor fornyede bekymringer om diplomatiske spændinger mellem USA og Kina samt det til stadighed stigende smittetal for coronavirus i især USA sætter en prop i flasken med risikolyst.

Markedets volumen er ferietynd, og sideløbende med den nylige genopblussen af nye coronavirusinfektioner, der har medført nye begrænsninger for forretningsaktiviteten i blandt andet Californien, er der ikke umiddelbart udsigt til større aktivitet på markedet.

- Fokus er skiftet til, hvorvidt anden runde af coronavirus-lukninger vil være stor nok til at skade den økonomiske vækst, siger valutastrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo til Reuters.

Efterspørgslen efter mere risikofyldte aktiver vil sandsynligvis blive ramt, efter at Californien har tilbagerullet åbningen og lagt begrænsninger for virksomhederne.

Samtidig planlægger præsident Donald Trump at droppe en aftale fra 2013 mellem amerikanske og kinesiske revisionsmyndigheder, der kan medføre en hårdere linje over for kinesiske firmaer, der er noteret på de amerikanske aktiemarkeder, og som allerede er under anklage for undvige de amerikanske oplysningsregler.

Dertil kommer USA's skærpede holdning over for Kinas territoriale krav i Det Sydkinesiske Hav og de amerikanske skridt mod at afslutte Hongkongs særlige juridiske status i protest mod Beijings nye sikkerhedslov.

SPÆNDINGER BREDER SIG TIL VALUTARISKE FORPLIGTELSER

De kinesisk-amerikanske spændinger har bredt sig til den økonomiske sfære og øget det kinesiske forsøg på at fremme den globale anvendelse af yuan.

Et stigende antal kinesiske regeringsembedsmænd og indflydelsesrige markedskommentatorer har de seneste uger opfordret til en større indsats for bestræbelserne på en international udbredelse af yuan.

Men med næsten 1000 mia. dollar i offshore-obligationer og lån og 1100 mia. dollar i statslige bankforpligtelser er adgang til dollar afgørende for kinesiske virksomheder og finansinstitutioner.

- Yuan-internationaliseringen ændrer sig fra et ønske til et "must" for Beijing. Kina er nødt til at finde en erstatning for dollar midt i den politiske usikkerhed, ellers vil nationen få øgede økonomiske og finansielle risici, siger cheføkonom Ding Shuangfra Standard Chartered i Hongkong til Bloomberg.

Dollar koster tirsdag morgen i 107,20 yen mod 107,15 yen mandag eftermiddag.

Pund koster samtidig 1,2545 dollar mod 1,2620 dollar mandag eftermiddag, og euro koster 1,1340 dollar mod 1,1365 dollar mandag.

Læs også
Top job