Valuta

Valuta: Euro fastholder stærkeste niveau i fire måneder

Der er kun mindre udsving mellem de store valutaer onsdag morgen, hvor det overordnede tema igen er coronavirus.

Den voldsomme smittespredning i USA begynder at gøre indhug i værdien af den amerikanske dollar, mens håb om, at EU's ledere kan blive enige om stimulus og tættere finanspolitisk integration for at beskytte økonomien mod pandemien, fastholder euro på et firemåneders toppunkt.

- Tyskland, Frankrig og Italien har alle haft taget alvorlige nedlukningsskridt, og som et resultat ser coronavirus nu ud til at være under kontrol. Økonomien kan gradvist komme sig, siger chefanalytiker Bart Wakabayashi fra State Street Bank and Trust i Tokyo ifølge Reuters.

De europæiske tiltag for at inddæmme virussets hærgen står i skærende kontrast til Washingtons krav om hurtig genåbning, de har medført daglige antal nye virussmittede på mere end 60.000, og som har fået Californien til at stoppe genåbningstiltagene.

Den fælleseuropæiske valuta får medvind af håb om, at EU-landene vil kunne enes om finansieringen af den tysk-fransk-støttede redningspakke, der skal begrænse den økonomiske effekt fra coronavirus-pandemien i især Spanien og Italien.

Med til indirekte at støtte euro, er en stigende risikolyst, der giver sig udslag i stigende aktiemarkeder. Baggrunden skal findes i medicinalselskabets Modernas eksperimentelle vaccine mod Covid-19, der viser immunrespons og synes sikkert i tidlige forsøg.

Japanske yen handles sidelæns og viser ingen markante udsving, efter den japanske centralbanks pengepolitiske møde der blev afsluttet onsdag.

Bank of Japan fastholdt som ventet hele pengepolitikken uændret og vurderede samtidig, at den økonomiske aktivitet i år vil vise en negativ vækst på 4,7 pct.

Dollar koster onsdag morgen 107,25 yen mod 107,35 yen tirsdag eftermiddag, og euro ligger 1,1410 dollar mod 1,1400 dollar tirsdag.

Pund koster onsdag morgen 1,2575 dollar mod 1,2515 dollar tirsdag eftermiddag.

Læs også
Top job