Valuta
BREAKING

Valuta: Euro styrkes mod dollar trods spændinger mellem USA og Kina

Onsdagen byder indtil videre på en fortsat risikovillighed hos investorerne, til trods for at der på ny er kurrer på tråden mellem de økonomiske supermagter USA og Kina.

Her har USA onsdag beordret Kina til at lukke sit konsulat i Houston. Det er blot én blandt mange provokationer mellem de to lande gennem den seneste tid.

Det betød et kortvarigt comeback til dollar onsdag formiddag, der traditionelt er en sikker valutahavn for investorerne, når bølgerne går højt på finansmarkederne.

Den tendens er dog vendt igen, da euro igen styrkes over for dollar i en indikation på, at risikovilligheden er tilbage hos investorerne.

Ved middagstid handles euro i 1,1577 dollar, hvilket er en fortsættelse af tirsdag aftens styrkelse, der sendte euro op i højeste niveau siden januar 2019.

Det skyldes den kæmpemæssige genopretningsfond på 750 mia. euro, som EU's stats- og regeringsledere blev enige om natten til tirsdag.

- Indtil videre køber investorerne genopretningsfortællingen til trods for voksende spændinger mellem Kina og USA, og det virker til, at det er den letteste vej at gå indtil videre, lyder det fra Jeremy Stretch, direktør for G10 FX strategy hos CIBC Capital Markets, til Reuters.

Mens euro fortsætter sit kursridt opad, går det omvendt ned ad bakke for dollar. Det sker blandt andet, efter at forhandlingerne om en ny hjælpepakke trækker ud, samtidig med at coronavirusset fortsat breder sig i mange stater.

Dollar bliver handlet i 107,00 yen per dollar mod 106,95 yen tirsdag. Et pund koster onsdag 1,2700 dollar mod 1,2748 dollar tirsdag eftermiddag.

Læs også
Top job